© Pixabay

WhatsApp komt met nieuw lijstje met je contacten die recent online waren

WhatsApp komt met nieuw lijstje met je contacten die recent online waren

1 mei om 00:37

WhatsApp komt met een nieuwe functie waarmee je een beknopt overzicht te zien krijgt van de contactpersonen die onlangs online zijn geweest.

Nadat WhatsApp laatst al begon met het testen van de Recent Online-functie in een bètaversie van Android, is de functie nu ook opgedoken in de nieuwste testversie van de app op iOS. Dat ontdekte WABetaInfo. De kans is daarmee groot dat alle Android- en iOS-gebruikers van WhatsApp binnenkort dit nieuwe onderdeel krijgen.

Met de nieuwe functie zie je een klein overzicht van je contacten op WhatsApp die onlangs online zijn geweest. Dat lijstje verschijnt in het scherm voor het starten van een nieuwe chat en staat boven je volledige lijst met contacten. Het is geen live-overzicht van wie er op dat moment online is, maar het moet wel een indicatie zijn van wie waarschijnlijk sneller op je berichten of oproepen zal reageren. Hoeveel personen er maximaal getoond worden, is nog niet helemaal duidelijk.

Uitzetten gaat zo

WhatsApp heeft al langer een status met 'Laatst gezien' en 'Online'. Dat zie je onder de naam van een persoon bovenaan het chatgesprek. Je kunt dat in de instellingen uitzetten door te gaan naar Privacy, en vervolgens naar 'Laatst gezien en online'. Als je het daar uitschakelt, zal je naam ook niet verschijnen in de nieuwe Recent Online-lijst.

De Recent Online-functie is al te zien voor geselecteerde bètagebruikers. Een bredere uitrol volgt waarschijnlijk binnenkort.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.