Het regent klachten over een probleem met WhatsApp, dit is er aan de hand

©Bright

Het regent klachten over een probleem met WhatsApp, dit is er aan de hand
29 april om 20:04

Krijg jij ook foutmeldingen als je via WhatsApp een filmpje wilt versturen? Je bent zeker niet de enige. Sinds zondag regent het klachten over het probleem, dat zich na een update voordoet op sommige Android-telefoons.

Updates zijn haast als een tweesnijdend zwaard. Hoewel ze je vaak verbeteringen en nieuwe features bieden, bevatten ze soms ook bugs. Deze keer is WhatsApp dus aan de beurt, met een bug die zich opmerkelijk alleen voordoet wanneer je filmpjes verstuurt naar Android-telefoons. Gebruikers met een iPhone zullen dus waarschijnlijk geen problemen ervaren.

Hoe zit het precies?

Op Reddit hebben tientallen mensen laten weten momenteel geen filmpjes via WhatsApp te kunnen versturen met hun Android-telefoons. Er verschijnt namelijk een pop-up met deze tekst: "Kan deze video niet verzenden. Kies een andere video en probeer het opnieuw." Niet bepaald behulpzaam, want bij iedere video lijkt het mis te gaan.

Andere bestanden, zoals foto's of documenten, lijken dan weer wel goed te worden verzonden. De problemen doen zich trouwens niet voor op alle Android-apparaten.  

Wat is de oplossing?

Hoewel er geen directe oplossing of truc is om het probleem in WhatsApp zelf op te lossen, zou je de app wel kunnen terugdraaien naar een eerdere versie.

Wil je erachter komen onder welke versie jouw WhatsApp momenteel draait? Ga daarvoor naar Instellingen > Help en bovenaan zie je vervolgens jouw versienummer staan. Komt deze overeen met versie 2.24.9.34, dan zou je dus kunnen overwegen om één versie terug te gaan, naar 2.24.8.85.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.