Champions League kijken kan volgend seizoen soms alleen via de Ziggo-app

© Ziggo

Champions League kijken kan volgend seizoen soms alleen via de Ziggo-app
1 mei om 20:11
Laatste update: 1 mei om 20:11

Ziggo Sport heeft de komende drie jaar de uitzendrechten voor de Champions League, Europa League en Conference League. Sommige Europese wedstrijden kan je straks alleen bekijken via Ziggo Go, ook als je klant bij bijvoorbeeld KPN, Odido, Tele2 of Delta bent.

Ziggo Sport gaat komend seizoen maar liefst ruim 500 wedstrijden van de UEFA-clubcompetities live uitzenden. Gelukkig zijn de duels van de Nederlandse clubs en de finales van de Champions League, de Europa League en de Conference League wel voor iedereen gratis te bekijken. Maar sommige Europese wedstrijden zullen alleen online te bekijken zijn via de Ziggo Go-app.

Daarvoor moet je als niet-Ziggo-klant een gratis account aanmaken. "Voetballiefhebbers zonder Ziggo of Ziggo Sport Totaal krijgen met een Ziggo Sport Free-account gratis toegang tot de voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs en de finales", zegt de provider.

Nieuwe apps voor tv's Samsung en LG

Behalve via de Ziggo Go-app voor iOS, Android en sommige smart-tv's kun je ook via het web kijken op Ziggogo.tv. De provider zegt dat de speciale app voor smart-tv’s van Samsung en LG 'in de komende maanden' verschijnt, in elk geval op tijd voor het nieuwe seizoen.

De tv-app van Ziggo is er al wel voor Apple TV, Google TV, Amazon Fire TV en Android TV. Je kunt de wedstrijden via Apple AirPlay en Google Chromecast ook streamen naar je televisie

Kijken via app is 'even wennen'

Een grote verandering is dat sommige wedstrijden in het Europees voetbal alleen online zijn te streamen via Ziggo Go. In feite volgt Ziggo hiermee het voorbeeld van Viaplay. Volgens de provider is dit een logische stap, die toch voor velen ook wennen zal zijn.

"We beseffen dat er voetballiefhebbers zijn voor wie het kijken via een app nog even wennen is. Daarom zorgen wij voor uitgebreide voorlichting, heldere instructies en persoonlijke ondersteuning, onder andere in de vorm van instructievideo's, stappenplannen, begeleiding in onze winkels en telefonische of digitale hulp van onze klantenservice", aldus Fleur van Beem, directeur Strategie bij VodafoneZiggo. 

Standaardpakket

Als je Ziggo-klant bent, krijg je iedere speelavond van de EUFA-competities op het tv-kanaal 14 in het standaardpakket een wedstrijd van een Nederlandse club of een ander topduels te zien. Als er twee Nederlandse clubs tegelijk spelen, dan gebruikt Ziggo ook kanaal 13. 

Ziggo Sport Totaal

Als je alle Europese wedstrijden wilt kunnen bekijken, heb je het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal nodig. Dit is behalve bij Ziggo ook beschikbaar bij KPN, Odido, Tele2, Canal Digitaal en Delta voor 14,95 euro per maand. Ziggo-klanten met de duurdere internetabonnement krijgen Ziggo Sport Totaal meestal gratis bij hun abonnement. 

Ziggo Sport Totaal heeft zes tv-kanalen. Vijf Europese wedstrijden zijn tegelijk live te zien, het zesde kanaal gebruikt Ziggo Sport dan als een schakelkanaal. Als er meer dan vijf duels gelijktijdig worden gespeeld, zijn de andere wedstrijden dus te bekijken via Ziggo Go, als je een Ziggo Sport Totaal-abonnement hebt. In de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League zijn er zelfs 18 gelijktijdige wedstrijden, die allemaal live worden uitgezonden.  

Viaplay en ESPN

Ziggo Sport Totaal biedt de komende jaren ook voetbal uit de Spaanse La Liga. de Italiaanse Serie A en de Franse Ligue 1, en verschillende andere sporten. Maar de komende vijf jaar moet Ziggo het stellen zonder live-uitzendingen van de Formule 1, want de F1-uitzendrechten heeft Viaplay bemachtigd.

Ook de Nederlandse tak van sportzender ESPN gaat komend seizoen meer wedstrijden alleen via streaming aanbieden in plaats van op de tv-zenders.

Lees meer nieuws over Ziggo en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.