Deze nieuwe speaker van Bose doet precies wat hij moet doen

© Bose

Deze nieuwe speaker van Bose doet precies wat hij moet doen

Bose lanceert een grotere versie van zijn bluetooth-speaker SoundLink Flex. De nieuwe SoundLink Max doet precies wat je van een draagbare speaker verwacht.

Het belangrijkste aan een speaker is natuurlijk het geluid. Daarvoor heeft de SoundLink Max drie transducers, die elektrische stroom omzetten naar een trilling, wat wij uiteindelijk als geluid waarnemen. De SoundLink Flex had er maar eentje. Verder heeft de speaker twee passieve radiatoren, die voor een betere bass zorgen.

Hoge geluidskwaliteit via bluetooth

Met het geluid zal het dus wel goedkomen, maar er is natuurlijk nog meer nodig om een goede speaker te krijgen. Daarom heeft de SoundLink Max een batterijduur van 20 uur en kan hij met de AptX Adaptive codec overweg, waardoor je met betere geluidskwaliteit je muziek naar de speaker kan streamen.

Als je helemaal niet van Bluetooth houdt, heeft de Bose ook een aux-poort waarmee je bedraad kan luisteren. Via een knop kan je aangeven of je via de kabel of via Bluetooth wil luisteren. Als je nooit bedraad luistert, kan je de knop ook instellen om Spotify Tap te gebruiken, waarmee je meteen begint te luisteren op Spotify.

Waterbestendig

De speaker is 26,5 cm lang en weegt iets meer dan 2 kilo. Hij is IP67-waterbestendig en heeft een handvat aan de bovenkant zodat je hem makkelijk mee kan nemen.

De Bose SoundLink Max is er in zwart of lichtblauw en is vanaf half mei verkrijgbaar voor 370 euro.

Lees ook ons overzicht van de beste bluetooth-speakers

Volg meer nieuws over gadgets, en abonneer je op onze nieuwsbrief.