Tesla komt met een eigen spraakassistent: 'Nieuwe functie ontdekt'

© Unsplash

Tesla komt met een eigen spraakassistent: 'Nieuwe functie ontdekt'

Tesla-baas Elon Musk heeft het eerder gehad over een eigen spraakassistent in de auto's van het merk. Die slimme assistent lijkt nu werkelijkheid te worden, want er is een aanwijzing voor ontdekt in de code van Tesla.

Tesla-hacker Green was aan het speuren in de software van Tesla en vond toen twee onaangekondigde functies. Hij zag namelijk het begin van een spraakassistent in de code terug, die je kan activeren met je stem en die Microsofts 'Jenny Neutral'-stem gebruikt.

Mogelijk werkt de spraakassistent ook met AI, want Musk gaf eerder al aan dat zijn eigen startup xAI samen kon gaan werken met Tesla.

Zo min mogelijk met knoppen

Ook gaf Musk eerder aan dat hij eigenlijk niet wil dat je iets handmatig moet bedienen in je auto en dat hij liever heeft dat de auto zelf bedenkt wat je in iedere situatie nodig hebt. En als het dan toch moet, dan heeft hij het liefst dat het via spraak kan.

Binnenkort zou je dan ook tegen je auto kunnen zeggen: 'Hey Tesla, zet de ruitenwissers aan'. De code duidt erop dat je mogelijk ook zelf een activatiewoord kunt instellen, zodat je ook iets anders dan 'Hey Tesla' zou kunnen zeggen.

Als extraatje vond Green ook nog in de code dat er ondersteuning komt voor de Amazon Music-app, een concurrent voor Spotify. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functies beschikbaar zullen zijn.

Lees meer over elektrische auto’s en mis niets met onze nieuwsbrief.