Van alle elektrische auto's in Nederland rijden er van dit model de meeste rond

© Unsplash

Van alle elektrische auto's in Nederland rijden er van dit model de meeste rond

De EV is niet alleen goed voor bijna tien procent van alle geregistreerde elektrische auto’s in Nederland, maar behoort ook tot het merk waar bijna één op de zes EV-chauffeurs voor kiest. We hebben het over de Tesla Model 3. Dat is de elektrische auto die in ons land veruit het vaakst op kenteken is gezet.

Dat blijkt uit registratiedata van de RDW, die Kenteken.tv heeft geanalyseerd. De cijfers laten ook zien dat vandaag voor het eerst meer dan een half miljoen van alle in Nederland geregistreerde auto’s volledig elektrisch is. Het gaat om precies te zijn om 500.203 EV's met een actieve registratie in Nederland.

Van al die auto’s is Tesla het merk dat het meest voorkomt. Er staan vandaag 83.955 Tesla’s in Nederland geregistreerd, bijna 17 procent van alle EV’s. Het meest geregistreerde model in Nederland is de Tesla Model 3 met 49.060 actieve registraties. Dat is bijna tien procent van alle elektrische auto's in ons land.

Kia en Volkswagen ook populair

Naast Tesla zijn Kia en Volkswagen ook erg in trek onder EV-rijders. De Kia Niro Electric bezet met 27.043 registraties de tweede plek na de Tesla Model 3. Op de derde plek staat wederom een Tesla, namelijk de Model Y. Daarna volgen de Hyundai Kona Electric en de Volvo XC40 op respectievelijk 19.332 en 18.915 registraties.

Volkswagen is als overkoepelend merk de op twee na grootste na Tesla en laat Kia achter zich op plek drie. Bijna tien procent van alle EV-rijders in Nederland, om precies te zijn 54.181 chauffeurs, rijdt in een Volkswagen. Omdat de chauffeurs van het Duitse merk zijn verdeeld over de ID3- en ID4-modellen, staan die respectievelijk op plekken zes en negen in de ranglijst van meest geregistreerde modellen.

Lees meer over elektrische auto’s en mis niets met onze nieuwsbrief.