© Arrowhead Game Studios

Spelers van Helldivers 2 moeten dit van Sony doen, of ze kunnen niet meer spelen

Spelers van Helldivers 2 moeten dit van Sony doen, of ze kunnen niet meer spelen

4 mei om 22:00

Spelers van het populaire spel Helldivers 2 moeten een PlayStation Network-account maken als ze willen blijven spelen. Dat geldt ook voor spelers op pc.

De verandering is vanaf 4 juni 2024 van kracht. Spelers moeten hun PlayStation Network-account vanaf die datum koppelen aan hun Steam-account. Alle nieuwe spelers moeten dat al vanaf 6 mei doen. 

Het bedrijf achter Helldivers 2, Arrowhead Game Studios, zegt in een aankondiging op Steam dat het altijd al de bedoeling was dat spelers een PlayStation-account moeten hebben. Tijdens de lancering van Helldivers 2 werd dat optioneel, volgens Arrowhead vanwege technische problemen.

Voor de veiligheid, maar niet iedereen is blij

Volgens de studio wordt het hebben van een account verplicht omdat dit de belangrijkste manier is waarop het mensen kan verbannen van het spel. “Dit is onze belangrijkste manier om spelers te beschermen tegen griefing en misbruik door het verbannen van spelers die zich met dat soort gedrag bezighouden mogelijk te maken. Het geeft spelers die verbannen zijn ook het recht om in beroep te gaan”, zegt Arrowhead.

Veel spelers zijn niet blij met de verandering. De game kreeg sinds de aankondiging duizenden negatieve recensies op Steam. Onder andere het feit dat in sommige landen geen Playstation Network-account kan aangemaakt worden, is een twistpunt. Spelers zijn ook bang dat Sony gehackt kan worden, waardoor hun data wordt gestolen, iets wat al meermaals is gebeurd. Voor de aankondiging had het spel nog veelal positieve reviews. 

Meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor Android of iOS.