©Unsplash

Mogen mensen je niet quoten op Threads? Nu regel je het zo

Mogen mensen je niet quoten op Threads? Nu regel je het zo

5 mei om 18:00
Laatste update: 5 mei om 19:53

Threads-gebruikers hebben meer mogelijkheden om posts te quoten en vooral het tegen te gaan. Het komt niet helemaal als een verrassing, want het is vorige maand aangekondigd, maar nu arriveert het in de app. Threads-chef Adam Mosseri (die ook verantwoordelijk is voor Instagram) stelt dat het nu beschikbaar is voor alle gebruikers.

Mosseri hoopt dat het handvatten biedt om Threads een positievere plek te maken en dat mensen ook wat meer controle hebben over hun ervaring op het social medium. Het heeft al veel mogelijkheden waardoor gebruikers wat meer keuzes hebben in bijvoorbeeld wie op hun berichten kan reageren. Ook kun je zorgen dat niet iedereen je zomaar kan taggen in berichten.

Quotes op Threads

Je hebt meer invloed over of mensen je mogen quoten, maar je kunt mogelijk ook achteraf gequote posts nog beïnvloeden. Threads: “Aangezien het citeren van een bericht een van de meest zichtbare manieren is om contact te maken met iemand op Threads, was het belangrijk voor ons om mensen meer keuzevrijheid te geven over wie met hen in contact kan komen en om ongewenste interacties te helpen verminderen.”

En nu komt dit dus naar iedereen. Je kunt beperken wie je berichten in Threads kunnen citeren. Je kunt kiezen voor iedereen, alleen mensen die jij volgt of helemaal niet. Je vindt de optie in een dropdown-menu waarbij je de keuze kunt maken en dit moet het makkelijker maken om jezelf tegen anderen te beschermen. Vooral mensen die anderen quoten en dan aangeven dat wat ze zeggen ‘dom’ is en soortgelijke reacties, kunnen hierdoor worden tegengegaan en dit zal Threads inderdaad potentieel tot een wat positievere plek maken. 

Threads heeft momenteel 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Meer Threads en mis niets met onze Bright-app.