©Arrowhead

Sony schrikt van massaal protest Helldivers 2-spelers, krabbelt terug

Sony schrikt van massaal protest Helldivers 2-spelers, krabbelt terug

6 mei om 15:40

Spelers van het populaire Helldivers 2 zouden ook op de pc een PlayStation Network-account moeten maken. De aanstaande maatregel zorgde voor zoveel heisa, dat Sony 'm nu alweer terugtrekt.

Pas vanaf 4 juni zou de omstreden maatregel gaan gelden voor bestaande spelers, maar voor nieuwe spelers zou de eis al vanaf vandaag ingaan. Vorige week werd de maatregel een maand van tevoren aangekondigd. Een storm van negatieve recensies volgde op Steam, de belangrijkste winkel voor pc-games. Zo'n negatieve score staat prominent op de koop-pagina van elke game, dat kunnen uitgever Sony en ontwikkelaar Arrowhead niet gebruiken. En dus wordt de maatregel weer ingetrokken voordat 'ie is uitgerold.

"Helldivers-fans, we hebben jullie feedback gehoord", luidt de reactie van PlayStation. "De update van 6 mei wordt niet doorgezet. We leren nog steeds wat het beste is voor PC-spelers en jullie feedback is onbetaalbaar", aldus de uitgever van de game.

Studiobaas onder de indruk

De topman van Helldivers-ontwikkelaar Arrowhead, Johan Pilestedt, is onder de indruk van de community rond de populaire game. "Ik ben ten eerste diep onder de indruk van de wilskracht van de community en jullie samenwerking. Ten tweede wil ik de partners van PlayStation bedanken met hun snelle beslissing om de PSN-koppeling optioneel te houden", aldus Pilestedt, tevens creatief regisseur van de game.

Pilestedt is wel bedroefd dat zijn game ge-'review-bombed' wordt. Eerder schreef de topman al "nou, het zal wel terecht zijn", over de massale negatieve recensies die spelers achterlieten. Reden van de negatieve recensies was ook de onbeschikbaarheid van PlayStation Network in veel landen, waardoor ook Helldivers 2 voor pc daar dus plots niet meer speelbaar zou zijn. Uiteindelijk zijn er ruim 200.000 negatieve recensies achtergelaten voor Helldivers 2.

Meer games en mis niets met onze Bright-app.