Ziggo probeert ex-klanten terug te winnen met deze opvallende aanbieding

© Bright

Ziggo probeert ex-klanten terug te winnen met deze opvallende aanbieding
6 mei om 22:39

Ben jij al een tijdje vertrokken als klant bij Ziggo, dan is de kans groot dat de provider je de komende weken benadert met een nieuw aanbod om terug te komen. De geboden korting kan oplopen tot ruim 500 euro.

Ziggo is een nieuw offensief gestart om ex-klanten met een aantrekkelijk aanbod weer over te halen om terug te keren. Het gaat vooral om klanten die elf maanden geleden overstapten naar een andere provider, zoals KPN, Odido en Delta. Die timing is geen toeval, omdat mensen bij de overstap naar de andere provider vaak kiezen voor een 1-jarig contract. Daarna mogen ze elke maand opnieuw overstappen. Voor deze groep mensen komt dat moment er dus bijna aan.

Grote korting

Voormalige Ziggo-klanten krijgen een korting aangeboden van 50 procent gedurende de eerste 12 maanden van hun nieuwe 2-jarige contract, schrijft TotaalTV. De korting kan oplopen tot meer dan 500 euro. Dat is vele malen meer dan bestaande klanten als aanbod krijgen als ze de provider opbellen. "Zij moeten stevig onderhandelen om een korting van meer dan 100 euro of jaarabonnementen op betaalzenders of streamingdiensten te krijgen."

Concurrentie van glasvezel

Veel ex-klanten van Ziggo zullen zo hun redenen hebben gehad om te verkassen naar een andere provider. Het kabelbedrijf gaat nu vrij ver om ze weer terug te halen. Daar is een reden voor: Ziggo heeft steeds meer last van de concurrentie van glasvezel. 

Uit de nieuwe kwartaalcijfers van VodafoneZiggo bleek vorige week dat het bedrijf in de eerste drie maanden van dit jaar weer veel klanten is kwijtgeraakt. Er werden relatief veel abonnementen op internet en televisie opgezegd. 

Vorige week werd ook bekend dat de uitzendrechten van de Formule 1 de komende vijf jaar naar Viaplay gaan, ondanks dat Ziggo een hoger bod deed.

Lees meer nieuws over Ziggo en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.