Ziggo laat extra reclames zien voor je opgenomen programma's

© Ziggo

Ziggo laat extra reclames zien voor je opgenomen programma's
4 mei om 00:34
Laatste update: 4 mei om 00:37

Als je als Ziggo-klant met je Mediabox tv-programma's van de RTL-zenders opneemt, dan krijg je voortaan voordat je die opnames kunt bekijken eerst extra reclames te zien.

Ziggo-kijkers moeten sinds kort naar meer reclames kijken voorafgaand aan programma’s die ze zelf met hun mediabox hebben opgenomen. Die extra reclames kunnen niet doorgespoeld worden. De wijziging geldt alleen voor programma's van zenders van RTL Nederland.

De mediaboxen van de laatste jaren bewaren tv-opnamen op servers van Ziggo via het zogeheten CloudPVR, in plaats van op het apparaat zelf. Bij die cloudopnames voegt de provider nu dus extra reclames toe. "Bij de start van de opname krijgen kijkers een korte, niet-doorspoelbare reclame van maximaal 1 minuut te zien. Daarna kunnen ze het programma zoals gewoonlijk bekijken", zegt een woordvoerder van Ziggo tegen TotaalTV.

Doorspoelen

Bij het bekijken van eerdere programma’s via de tv-gids op de mediabox, zijn reclames al langer niet door te spoelen. Die restrictie geldt ook bij KPN, Caiway en Odido. Volgens Ziggo kunnen kijkers bij de eigen opnames wel de reclameblokken binnen de programma’s zelf doorspoelen.

Ziggo voerde vorig jaar ook gepersonaliseerde reclames in. Kijkers krijgen daarmee aangepaste commercials te zien op basis van bijvoorbeeld hun leeftijd of woonplaats. Klanten kunnen dit uitzetten in de instellingen van hun mediabox. 

Tv-abonnement opzeggen

Donderdag bleek dat Ziggo afgelopen kwartaal wederom veel internet- en tv-abonnees is kwijtgeraakt. In de eerste drie maanden van dit jaar hebben 33.000 Ziggo-klanten hun televisie-abonnement opgezegd. Bovendien daalde het aantal abonnementen op vast internet met 26.600. VodafoneZiggo heeft onder meer last van de tegenomen concurrentie van glasvezel.

Lees meer nieuws over Ziggo en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.