© Freepik

Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van Wordle

Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van Wordle

7 mei om 22:46
Laatste update: 7 mei om 22:57

Echte Wordle-liefhebbers kunnen hun geluk op, want The New York Times heeft een groot Wordle-archief gelanceerd. Daarmee kan je meer dan duizend oude Wordle-puzzels opnieuw spelen.

Met het nieuwe archief krijg je toegang tot meer dan duizend oude Wordle-puzzels, teruggaand tot juni 2021. Het is beschikbaar op zowel mobiel als desktop. Als je oude Wordle-puzzels wil oplossen, heb je alleen wel een abonnement nodig. Gebruikers met het all-in-abonnement van The New York Times hebben toegang, maar er is ook een abonnement voor alleen games

Nog niet alle gebruikers hebben toegang. Volgens The New York Times zal het Wordle-archief de komende maanden worden uitgerold naar alle betalende gebruikers. De komende weken komt het archief naar de Games-app van de krant. Behalve het archief komt ook WordleBot naar de Games-app. Dat is een bot die Wordle-spelletjes voor je analyseert. 

Wat is Wordle ook alweer?

Wordle werd in 2021 ontwikkeld door de Amerikaanse programmeur Josh Wardle. Als speler moet je een woord met vijf letters raden. Wanneer je een letter juist raadt en het op de juiste plaats staat, krijg je voor die letter een groen vakje. Gok je een juiste letter, maar staat die niet op de juiste plaats, dan krijg je een geel vakje. Je krijgt zes pogingen om het juiste woord te vinden. 

Kort na de lancering ging het spel viraal. In november 2021 had Wordle slechts 90 spelers. Drie maanden later waren dat er al meer dan een miljoen. Dat is toen ook New York Times niet ontgaan, dat het spel van Wardle kocht voor een 'bedrag van zes cijfers'.

Wordle is na de aankoop gratis gebleven, maar om toegang te krijgen tot de nieuwe features, moet je dus een betalend abonnement hebben.

Meer over games, en mis niets met onze Bright-app.