Meta slaat door met doorplaatsen van posts van Instagram naar Threads

©Unsplash

Meta slaat door met doorplaatsen van posts van Instagram naar Threads
8 mei om 16:40
Laatste update: 8 mei om 19:18

Threads is voorlopig de dienst die X het dichtst op de hielen zit. Het is Meta er alles aan gelegen om de app snel verder door te ontwikkelen. Misschien slaan ze daar nu wel een beetje in door.

Threads heeft gebruikers nodig en die komen wanneer de content leuk is. Volgens Meta is de content op Instagram leuk, want die willen ze ook naar Threads brengen.

Crossposten

Enkele gebruikers hebben in de app van Instagram een nieuwe functie ontdekt. Bij hen is het mogelijk om een foto van Instagram gelijk door te zetten naar Threads, een zogenaamde crosspost. Daarmee neem je één keer de moeite en heb je twee keer het plezier.

Deze test, want dat is het, is overigens niet helemaal nieuw. Eerder werd al ontdekt dat er een test was waarmee je content van Facebook naar Threads kon sturen

Ik zet mijn vraagtekens bij deze test van Meta. Hopelijk hebben ze in de gaten dat Threads een ander netwerk is als Instagram en geen extensie daarvan. Op deze manier bedien je straks dezelfde doelgroep op twee manieren en dat is voor niemand goed. Overigens probeert Instagram ook al mensen naar Threads te lokken door berichten van Threads op Instagram te tonen: als je dat als Threads-gebruiker niet wil kun je dat uitzetten.

Vooralsnog lijkt het er op dat de drie platformen, Facebook, Instagram en Threads, veel met elkaar zullen gaan delen. WhatsApp is de enige die nog buiten schot is gebleven.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.