Netflix verhoogt zijn prijzen en het duurste abonnement is nu duurder dan Viaplay

© Freepik

Netflix verhoogt zijn prijzen en het duurste abonnement is nu duurder dan Viaplay
8 mei om 21:32
Laatste update: 8 mei om 22:04

Netflix heeft een prijsverhoging in Nederland aangekondigd. Nederlandse Netflix-abonnees gaan maandelijks tussen 1 en 3 euro meer betalen. Het duurste abonnement van de streamingdienst wordt zelfs nog duurder dan dat van Viaplay.

Het basis-abonnement van Netflix wordt een euro duurder en kost voortaan 8,99 euro per maand. De prijs van het standaard-abonnement wordt verhoogd van 11,99 euro naar 13,99 euro. En het premium-abonnement gaat van 15,99 naar 18,99 euro. Daarmee betaal je straks voor het duurste abonnement bij Netflix dus een euro meer dan het duurste abonnement van Viaplay, dat op 22 mei zijn prijsverhoging doorvoert.

Abonnees krijgen nog bericht

De nieuwe prijzen van Netflix zijn al ingegaan als je een nieuw abonnement wilt nemen. Bestaande abonnees krijgen binnenkort een bericht van de streamingdienst over de verhoging van hun abonnement.

Veel andere streamingdiensten hebben de afgelopen jaren ook prijsverhogingen doorgevoerd. De bedrijven benadrukken daarbij steeds dat ze meer inkomsten nodig hebben om te kunnen blijven investeren in de productie van eigen series en films. Bij Viaplay is het extra geld van abonnees hard nodig om de uitzendrechten van de Formule 1 te kunnen betalen.

HBO Max en Disney+

Netflix-concurrent HBO Max kondigde eerder deze week nieuwe abonnementen in Nederland aan. Het standaardabonnement gaat bij HBO van 7,99 naar 9,99 euro per maand. 

Voor Disney+ betaalde je als Nederlander in 2019 nog 6,99 euro per maand maar sinds eind vorig jaar is dat 10,99 euro per maand. Apple TV+ kostte eerst 4,99 euro per maand, maar na twee prijsverhogingen moet je daar nu het dubbele voor betalen. Ook Amazon Prime Video verhoogde onlangs zijn Nederlandse prijs van 2,99 naar 4,99 euro per maand.

Lees meer nieuws over streamingdiensten en mis niets met onze nieuwe app.