© Pexels

Krijgt Google er eindelijk een geduchte concurrent bij?

Krijgt Google er eindelijk een geduchte concurrent bij?

9 mei om 09:11
Laatste update: 9 mei om 18:38

We ontdekten eerder al een opmerkelijke url van OpenAI, search.chatgpt.com, maar volgens Bloomberg gaat het nu echt gebeuren. ChatGPT krijgt in de nabije toekomst een zoekfunctie en gaat daarmee de directe concurrentie van Google’s almachtige zoekmachine aan.

Iedereen gebruikt Google Search om het internet af te struinen, maar dat kan binnenkort zomaar veranderen. Dat ChatGPT een hoop handige functies heeft mag duidelijk zijn, en OpenAI denkt dat het ook de superieure zoekmachine kan worden.

ChatGPT zoekt het uit

Bloomberg schrijft dat het bedrijf achter de schermen aan de zoekfunctie werkt. Zoals het beschreven staat, wordt het een hybride variant van het huidige ChatGPT en zoekmachines zoals Google Search. Zo kan ChatGPT straks het internet afzoeken en je handige links voorstellen van betrouwbare websites. De AI helpt dan meteen met het zoeken naar de juiste citaten uit een interview of artikel.

Daar houdt het niet op, want ChatGPT kan er ook plaatjes en statistieken bij genereren. Dat kun je al lang met de betaalde variant doen natuurlijk, maar in het gevoel van een zoekvraag kijkt ChatGPT of het nuttig is om er een plaatje bij te hebben. Bijvoorbeeld als je om instructies vraagt zoals “hoe vervang ik een deurhendel”. Dan krijg je er handige illustraties bij!

Wat doet Google?

Je kunt nu al ChatGPT gebruiken voor je meest prangende vragen, maar ook de betaalde variant heeft nog weleens de neiging om complete onzin op te schrijven. Dat moet met de aankomende zoekfunctie weer een stukje beter gaan. Google blijft ondertussen niet stilzitten en werkt intern ook aan een betaalde AI-versterkte versie van zijn zoekmachine.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.