De Google Pixel 9-reeks breidt uit en krijgt er nog een toestel bij

©AndroidAuthority

De Google Pixel 9-reeks breidt uit en krijgt er nog een toestel bij

Een nieuwe Google Pixel smartphone staat inmiddels bijna gelijk met een nieuw Samsung Galaxy S of een nieuwe iPhone. Daarom is elk stukje nieuwe informatie nieuws, ook deze keer.

Wij verwachten de nieuwe Google Pixel in oktober op het Made by Google-evenement. De kans is wederom heel erg groot dat we voor het event alles al weten. Bij Google zijn ze namelijk heel goed in het bewaren van je data, maar hardware lekken ze aan alle kanten.

Pixel 9 krijgt een vierde toestel

Doorgaans bestaat de eerste lancering van een nieuwe Google Pixel uit twee toestellen, een gewone en een Pro. Later in het jaar zien we dan een goedkopere versie verschijnen zoals gisteren nog de Google Pixel 8a.

We wisten al dat de line-up van dit jaar uit een Google Pixel 9, Pixel 9 Pro en een Google Pixel 9 Pro XL zou gaan bestaan. Er is nu informatie dat dat er zomaar eens vier kunnen zijn. 

Deze informatie komt van een bedrijf dat hoesjes maakt voor smartphones. Deze krijgen ver van te voren als de tekeningen en afmetingen zodat ze zich kunnen voorbereiden op de komst van de nieuwe smartphones. Aan de hand van deze gegevens maken de producenten renders, en wanneer je niet op let dan staan deze online, zoals in dit geval.

In de hierboven getoonde line-up zien we dat er een Pixel Fold zal worden toegevoegd. Eerder werd al geschreven dat deze tweede vouwbare smartphone van Google de Google Pixel Pro Fold 9 zou gaan heten. In de screenshots van de hoesjesmaker zien we toch weer de naam Fold 2 verschijnen.

We zien dat het camera-eiland aan de achterzijde, net als die van de andere toestellen, een nieuw ontwerp krijgt. Zaten de lenzen bij de eerste Fold nog in de pilvorm, deze keer zien we een rechthoek aan de achterzijde. 

Google gaat wederom een stap extra zetten en wordt een steeds belangrijkere speler wanneer het gaat om smartphones gaat. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.