Grote update verschenen voor oudere Samsung-telefoons, ook in Nederland

©Unsplash

Grote update verschenen voor oudere Samsung-telefoons, ook in Nederland
10 mei om 22:00
Laatste update: 10 mei om 22:22

Samsung is begonnen met de uitrol van een update die de Galaxy AI-functies naar meer oudere smartphones brengt. De update naar One UI 6.1 is vandaag uitgebracht op telefoons in meerdere Europese landen.

Via zijn eigen website maakte Samsung vandaag bekend dat het zijn One UI 6.1-update voor meer Galaxy-telefoons heeft uitgebracht. De update komt nu onder meer naar de Galaxy S22-serie, en naar andere apparaten uit 2022 en 2021, zoals de Galaxy Z Fold 4 en de Galaxy S21.

De update brengt de nieuwe Galaxy AI-functies naar oudere modellen, maar wel in uitgeklede vorm. Zo zal het door AI aangedreven 'Instant Slow-Mo' niet beschikbaar zijn voor modellen uit 2022, omdat die niet krachtig genoeg zijn. Voor de lijn uit 2021 worden de mogelijkheden van Galaxy AI nog beperkter. Alleen Circle to Search en 'Magic Rewrite' zijn beschikbaar voor de Galaxy-smartphones uit 2021.

Is Nederland ook aan de beurt?

Hoewel Samsung in zijn bericht alleen meldt dat de update uitgebracht is in de VS, zeggen Europeanen dat One UI 6.1 ook in hun landen beschikbaar is. Zo zeiden mensen uit Frankrijk en Zwitserland dat ze de update konden installeren. Enkele Nederlanders lieten via onze Facebook-pagina ook weten dat ze de update binnen hebben.

De Galaxy AI-functies werden eerder dit jaar eerst uitgebracht op de nieuwe Galaxy S24. Daarna volgden eind maart de high-end Galaxy-telefoons uit 2023.

Galaxy A53 en A54

De One UI 6.1-update komt later dit jaar ook nog naar mid-range smartphones, zoals de Galaxy A53, A54 en de Galaxy S21 FE, maar die toestellen zouden het zonder de AI-functies moeten doen.

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze app.