©Unsplash

Bluesky geeft je zelf de controle over de Discover-feed

Bluesky geeft je zelf de controle over de Discover-feed

11 mei om 14:00

Je hebt vanaf nu op het social medium Bluesky meer zeggenschap over wat er allemaal in je Discover-feed voorbij komt. Uiteraard niet alle controle, want anders zou het niet echt meer een ‘ontdekking’ zijn, maar je kunt nu per post aangeven of je er meer van wil zien of minder.

Het doet denken aan de mogelijkheid binnen Netflix om aan te geven of je een film of serie een duimpje geeft of juist wat minder geslaagd vond. Je kunt kiezen uit ‘Deze vind ik goed, Deze vind ik geweldig en Niks voor mij’ en op basis van de beoordeling die jij geeft zal de streamingdienst juist meer van die content aanraden als je het kon waarderen, of juist minder als je aangeeft dat het niks voor jou is. 

Bluesky

Bluesky komt niet met een optie dat je iets ‘geweldig’ vindt, maar wel Show more like this en Show less like this. Zo kun je bepalen dat daar meer van moet worden getoond of juist minder. Zo kom je niet in een spiraal terecht met content waar je helemaal niet blij van wordt. Dat zou normaal na verloop van tijd waarschijnlijk ook wel gebeuren als je bepaalde posts maar weinig tijd gunt, maar dit is een stuk directer. 

Daarnaast komt er de optie om een bijschrift bij een GIF te plaatsen en wordt er gewerkt aan het verbeteren van de prestaties van de app. Het gaat om update 1,81 en Bluesky schrijft dat de Discover-feed nu ook wat beter bekijkt wat je precies ziet, om te zorgen dat je geen duplicaatposts te zien krijgt en sowieso te zorgen dat je betere posts wordt geserveerd. Ook was er een probleem met de gebruikerslijsten, dat is verholpen. 

Updates

Bluesky kwam vorige week in het nieuws omdat topman Jack Dorsey uit de board is verdwenen. Dit lijkt echter geen invloed te hebben op de dagelijkse activiteiten van het bedrijf. Het gaat gewoon door met het decentrale social medium en dus ook met updates zoals deze.

Lees meer over sociale media.