Bumble-bedenker: 'In de toekomst gaat jouw AI op date met die van een ander'

Bumble-bedenker: 'In de toekomst gaat jouw AI op date met die van een ander'

13 mei - 15:58 Laatste update: 16:14

Hoe zal AI het daten gaan beïnvloeden? Deze vraag werd aan de oprichter van de datingapp Bumble gevraagd tijdens een evenement. Haar antwoord veroorzaakte nogal wat opschudding in de zaal.

De komst van internet en vooral van apps waren van grote invloed op onze dating-gewoontes. Apps als Tinder zijn één van de meest belangrijke ‘tools’ geworden om een geschikte partner te vinden. AI gaat voor een nieuwe revolutie zorgen.

Bumble

Whitney Wolfe Herd is de bedenker van Bumble. Deze app startte in 2014 en laat bij heteroseksuele relaties de vrouw de eerste stap zetten. Wanneer deze binnen 24 uur niet reageert, verdwijnt de connectie. Bij een match met hetzelfde gender hebben beide personen 24 uur de tijd om te reageren.

Volgens de oprichtster van deze app zal je in de toekomst een eigen AI krijgen waaraan je vragen kunt stellen en hulp kunt vragen. Zo kan deze ‘conciërge’ je bijvoorbeeld helpen om over je onzekerheden heen te komen. Toch is er nog een belangrijkere rol weggelegd voor deze conciërge.

AI als dating-afgezant

Hij/zij/het zal namelijk, in de toekomst, voor jou op date gaan. Niet met een echt persoon, maar met de AI van een ander. Deze twee kunstmatige persoonlijkheden zullen voor jou kijken of er een gerede kans van slagen is.

Volgens Wolfe Herd een fantastische manier om het daten minder teleurstellend en stressvol te maken. De app kan zo op zoek naar alle geschikte kandidaten in de buurt, op date gaan en binnen enkele seconden met de meest geschikte partner komen. Noem mij een romanticus, maar mij lijkt het helemaal niks.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.