©NLZIET

NLZIET weer duurder en met 'goedkoper' reclame-abonnement, kijker terug bij af

NLZIET weer duurder en met 'goedkoper' reclame-abonnement, kijker terug bij af

13 mei - 12:59 Laatste update: 24 mei - 15:07

NLZIET komt net als zijn streaming-concurrenten met een goedkoper abonnement met reclame tussendoor. Dan betaal je dus voor een dienst om tv zonder reclame terug te kijken, krijg je alsnog reclame te zien...

Het recept is inmiddels bekend: een streamingdienst verhoogt zijn prijs en komt dan met een nieuw abonnement. Voor de oude prijs, dus technisch gezien 'goedkoper', maar dan wel met reclame tussendoor. Na de grote internationale streamers waagt ook NLZIET zich nu aan die strategie. Dus: de prijs gaat omhoog en er komt een nieuw abonnement onder, NLZIET Basis.

NLZIET Basis kost 7,95 euro per maand, de prijs die het normale NLZIET tot vorig jaar ook kostte. Voor die 7,95 euro krijg je hetzelfde aanbod als bij het normale NLZIET, dat nu Premium heet. Je kijkt naar bij elkaar veertig live zenders van onder meer de NPO, RTL en Talpa en regionale omroepen. Bij NLZIET Basis kijk je op één apparaat tegelijk, bij Premium zijn dat er twee.

Toch weer reclame tussen je programma's

Je kan programma's natuurlijk terugkijken via NLZIET, en daar zit het grootste verschil. Bij NLZIET Basis krijg je namelijk wel weer gewoon ouderwets reclames tussendoor wanneer je programma's later terugkijkt. Dit was al zo bij live tv kijken, maar dat geldt nu ook voor de video-on-demand content van RTL- en Talpa-zenders. Dus kijk je B&B Vol Liefde of Vandaag Inside terug, dan krijg je tussendoor alsnog reclame bij NLZIET Basis, waar je bij Premium de reclameblokken gewoon overslaat. Zo ben je met Basis eigenlijk weer terug bij af: je betaalt, maar zit alsnog weer gewoon reclame te kijken.

Verder kun je bij NLZIET Premium van sommige programma's alvast afleveringen zien voordat ze op tv zijn gekomen. Ook dat kan bij NLZIET Basis niet. Naast NLZIET Basis en Premium is er sinds vorig jaar ook NLZIET Extra, met tien extra zenders waaronder kanalen van de BBC.

Dit zijn de nieuwe prijzen van NLZIET

Het nieuwe NLZIET Basis kost 7,95 euro per maand. NLZIET Premium kost nu 9,95 euro per maand, waar dat ruim een jaar geleden nog 7,95 euro was. De prijs van 8,95 euro per maand is er nog wel voor wie een jaarabonnement neemt: dat kost nu 107,40 euro per jaar.

NLZIET Extra wordt ook één euro duurder en kost nu 11,95 euro per maand of bij een jaarabonnement 10,95 euro per maand. De nieuwe prijzen gelden per direct voor nieuwe klanten en worden voor bestaande abonnees vanaf de volgende maand doorgevoerd.

Lees meer nieuws over streaming en mis niets met onze Bright-app.