© Denon / Apple

Deze slimme speakers van een bekend merk werken nu ook met Siri

Deze slimme speakers van een bekend merk werken nu ook met Siri

13 mei - 23:59 Laatste update: 14 mei - 15:04

Fabrikant Denon laat je zijn slimme speakers nu ook bedienen met de spraakassistent Siri van Apple. De Denon-speakers bieden zowel toegang tot Siri als Amazon Alexa, maar je zult wel tussen die twee moeten kiezen.

Het is alweer drie jaar geleden dat we de eerste integratie zagen van Siri in een apparaat van een andere fabrikant. Dat ging om de slimme thermostaat van Ecobee. Nu blijkt er in stilte ook Siri-ondersteuning te zijn toegevoegd aan slimme speakers van Denon, via een update van de HEOS-app van het hifi-merk. Maar je kunt deze functie niet zomaar gebruiken. Het is een kwestie van alles of niets.

Aansluiten dan maar?

Als je zo'n recente Denon-speaker hebt, dan ben je er nog niet. Je zult namelijk op hetzelfde wifi-netwerk ook Apple's HomePod of HomePod Mini moeten hebben. Deze Apple-speakers zijn dan verantwoordelijk voor het verwerken van de informatie. Dat maakt het wel een grote aankoop voor mensen die gewoon af en toe willen vragen of ze vandaag een paraplu moeten meenemen.

Daarnaast kun je er ook nog Amazon Alexa op instellen, maar je kunt deze niet tegelijk met Siri gebruiken. Dus als Siri je vriendelijk voorstelt wat het 'op het web heeft gevonden', kun je niet even hetzelfde vragen aan Alexa, voor mogelijk een beter antwoord.

Apple koestert geen wrok

De samenwerking tussen Denon en Apple is op zijn minst opvallend, omdat het bedrijf achter de Denon-speakers, Masimo, hetzelfde bedrijf is dat eerder de juridische strijd aanging met Apple om het onrechtmatig gebruik van zijn technologie om de zuurstofsaturatie in je bloed te meten via de Apple Watch.

De vermeende patentschending zorgde ervoor dat de verkoop van de Apple Watch vlak voor kerst moest worden gestaakt in een deel van de VS, met als gevolg dat zelfs president Joe Biden erbij werd betrokken om het oordeel nietig te laten verklaren. Oftewel: geen kleine zaak. Des te opvallender dat Apple de emoties opzij zet als het gaat om het uitbreiden van zijn Siri-ondersteuning.

Drie speakers en een soundbar

De Siri-ondersteuning is beschikbaar op de Denon Home 150, 250, 350 en de Soundbar 550. De goedkoopste slimme speaker van het stel kost 249 euro. Heb je al een van deze speakers in huis, dan geeft Denon je uitleg over hoe je Siri instelt.

Lees meer over smart home en mis niets met onze nieuwe app.