©Unsplash/Ziggo

Ziggo verhoogt internetsnelheid en doet een stoelendans met abonnement-namen

Ziggo verhoogt internetsnelheid en doet een stoelendans met abonnement-namen

14 mei - 12:31

Een meevaller voor Ziggo-klanten na de prijsverhoring vorige maand. Klanten met een Complete- en Max-abonnement hebben een snelheidsverhoging gekregen, en kunnen nu dus sneller downloaden en uploaden.

De prijzen van Ziggo zijn weer met 50 cent tot 1 euro per maand gestegen. Maar ook de snelheid is omhoog gegaan, althans voor een deel van de klanten. Abonnees van Ziggo met een Complete-pakket merkten dat hun snelheid ineens hoger was, en dat klopt, bevestigt Ziggo tegenover Tweakers.

Ziggo Complete-abonnees hadden sinds september vorig jaar een snelheid van 500 Mbit/s download en 50 Mbit/s upload. Dat stijgt nu naar 750Mbit/s down en 60Mbit/s upload.

Met die snelheidsverhoging verandert ook de naam: Complete vervalt en heet voortaan Max. En de klanten die dat Max-pakket al hadden, schuiven kosteloos door naar het Elite-abonnement van Ziggo, dat eerder Giga heette. Dat abonnement biedt 1000 Mbit/s download en 100 Mbit/s upload.

Stoelendans alleen voor bestaande klanten

De stoelendans met snelheden en namen is er alleen voor bestaande klanten. Nieuwe Ziggo-klanten kunnen kiezen uit Lite (100 down/25 up), Start (200 down/30 up), XXL (400 down/40 up) en Elite (1000 down/100 up).

"Klanten met een Complete-pakket hebben per 13 mei een kosteloze upgrade ontvangen naar een Max-pakket. Dit pakket kent een hogere up- en downloadsnelheid. Daarnaast hebben wij voor klanten met een bestaand Max-pakket per gisteren de downloadsnelheid verhoogd. Ook deze verhoging is kosteloos. De klanten die dit betreft zijn hier persoonlijk van op de hoogte gesteld", aldus Ziggo tegenover Tweakers.

Meer Ziggo en mis niets met onze Bright-app.