©Amazon

Sauron doet het licht uit in eerste trailer LOTR: The Rings of Power seizoen 2

Sauron doet het licht uit in eerste trailer LOTR: The Rings of Power seizoen 2

14 mei - 16:31

In de eerste teaser van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is te zien hoe Sauron Midden-Aarde in duisternis hult.

In het eerste seizoen van Prime Video-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, speelde schurk Sauron al een kleine rol. In het tweede seizoen is zijn invloed een stuk concreter, als we de eerste teaser mogen geloven.

De elven, dwergen, harfoots en mensen krijgen allemaal te maken met de duisternis die Sauron veroorzaakt. Ook worden eindelijk de iconische ringen gemaakt, waar het natuurlijk allemaal om te doen is in de verhalen van J.R.R. Tolkien.

Duurste serie ooit

De serie speelt zich vele jaren voor The Hobbit en The Lord of the Rings af. Het eerste seizoen van The Rings of Power werd in 2022 op Prime Video gezet en viel voornamelijk op vanwege het budget. Amazon geeft er 465 miljoen dollar aan uitgegeven. Dat is duidelijk te zien aan de special effects, want alles ziet er prachtig uit.

Toen bleek uit gelekte documenten dat Amazon vijf seizoenen van The Rings of Power wilde maken. Met een score van 83% op Rotten Tomatoes is de serie aardig beoordeeld en Amazon was na een paar maanden ook tevreden met de kijkcijfers. Toen werd er een hoger tempo en grotere gevechten beloofd voor het tweede seizoen.

Lees meer over streamingdiensten, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.