© Unsplash

Door deze bug in iOS zie je foto's die je jaren geleden verwijderde ineens weer

Door deze bug in iOS zie je foto's die je jaren geleden verwijderde ineens weer

15 mei - 21:26

Meerdere iPhone-gebruikers klagen dat foto’s die ze jaren geleden hebben verwijderd sinds deze week opnieuw op hun telefoon staan. Het lijkt erop dat dit te maken heeft met iOS 17.5. Deze nieuwe update van het iPhone-systeem verscheen maandag.

Meerdere iPhone-gebruikers meldden het probleem op Reddit. Foto’s die jaren geleden door hen werden verwijderd, verschijnen weer bij de categorie 'Recente foto's'. Het gaat niet alleen om foto’s die onlangs zijn gewist. De Foto’s-app van Apple houdt afbeeldingen die de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd immers bij in een 'Onlangs verwijderd'-mapje. Het probleem lijkt zich voor te doen op iPhones en iPads, zeggen de gebruikers. 

De oorzaak van het probleem is nog niet bekend. Wel roept het vragen op bij gebruikers, die zich afvragen wat er gebeurt met hun foto’s als ze die verwijderen. Het probleem lijkt voor te vallen bij zowel foto’s die op een apparaat zelf worden opgeslagen als foto’s die zich in iCloud bevinden. De foto’s kunnen verwijderd worden, maar bij sommige gebruikers verschijnen ze daarna opnieuw.

Lege foto's in de galerij

Er zijn ook iPhone-gebruikers die klagen dat er lege foto’s verschijnen in hun galerij. Het gaat om volledig zwarte plaatjes, waar niets op staat. Het is niet bekend of dit probleem gerelateerd is aan de bug die verwijderde foto’s opnieuw doet verschijnen. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws. 

Lees meer nieuws over de iPhone en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.