Dit is wanneer GTA 6 eindelijk verschijnt

© RockstarGames

Dit is wanneer GTA 6 eindelijk verschijnt
16 mei om 23:24
Laatste update: 16 mei om 23:40

Gamebedrijf Take-Two Interactive heeft gezegd dat de langverwachte game Grand Theft Auto VI in het najaar van 2025 op de markt komt. 

Een exacte releasedatum heeft GTA 6 nog altijd niet, maar Take-Two heeft in een verklaring vanavond wel gezegd dat de game van zijn studio Rockstar Games in de herfst van volgend jaar verschijnt. Eerder had Rockstar alleen gezegd dat de release van GTA 6 in 2025 zou plaatsvinden. Take-Two vermeldt in zijn planning alleen dat GTA 6 in het najaar van 2025 voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X en S verschijnt. De PC-versie komt later, maar wanneer is nog niet bekend.

"We hebben er alle vertrouwen in dat Rockstar Games een ongeëvenaarde entertainmentervaring zal bieden," zegt Take-Two in een toelichting op zijn kwartaalcijfers. De uitgever voegde eraan toe dat de 'verwachtingen over de commerciële impact' van GTA 6 blijven groeien. Het bedrijf verwacht daarom 'opeenvolgende groei' in de jaren 2025, 2026 en 2027. Voor het huidige jaar verlaagde Take-Two wel zijn prognoses.

Voorganger 200 miljoen keer verkocht

Gamers kijken al jaren uit naar de komst van Grand Theft Auto VI, wat een van de meest lucratieve games ooit kan gaan worden. Van de voorganger GTA 5, die in 2013 verscheen, werden zo'n 200 miljoen exemplaren verkocht. 

In maart ging de beurskoers van Take-Two nog onderuit na berichten over een mogelijke vertraging in de ontwikkeling van GTA 6, dat achter op schema zou lopen en zou worden uitgesteld tot 2026. 

Luister ook onze podcast over GTA 6 uit december, toen de eerste trailer werd uitgebracht. Die video is inmiddels 190 miljoen keer bekeken.

Volg meer over games en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.