Hyper e-bikes van McLaren hebben wat weg van een supercar

©McLaren

Hyper e-bikes van McLaren hebben wat weg van een supercar

McLaren ken je waarschijnlijk vooral van de supercars en hypercars, maar het bedrijf maakt ook indrukwekkende e-bikes. Speciaal voor als je van extreem houdt.

McLaren introduceert de Extreme en Sport, e-bikes van de teams die ook de elektrische supercars van de fabrikant maken.

Voor het frame wordt carbonfiber gebruikt, om de fietsen zo licht mogelijk te houden. De ontwerpfilosofie is vergelijkbaar met de auto's van de fabrikant, waarbij een sterke motor en licht materiaal zorgt voor extra snelheid. De fietsen zijn in twee versies verkrijgbaar: 250W of 600W, en hebben vijf standen: uit, eco, trail, sport en race.

In het stuur van de fietsen is een digitaal schermpje geplaatst, met graphics die lijken op het scherm van de McLaren-auto's. Hierop vind je jouw snelheid, de staat van de accu en afstand.

Hoge prijs

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht van McLaren, zijn de prijzen niet mals. De Sport 250 is verkrijgbaar voor 8400 euro, terwijl de Extreme 250 een prijskaartje van 11.150 euro heeft.

De 600-versies zullen enkel in de Verenigde Staten verkocht worden. De Sport 600 gaat daar voor 8950 dollar weg, terwijl de Extreme 600 11.950 dollar kost.

Lees meer over e-bikes, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.