© Apple

Dit iPhone-model dreigt te verdwijnen vanwege 'tegenvallende verkoop'

Dit iPhone-model dreigt te verdwijnen vanwege 'tegenvallende verkoop'

17 mei om 20:01

Hoewel Apple een stuk minder smartphones uitbrengt dan concurrenten als Samsung en Xiaomi, heeft het bedrijf de afgelopen jaren wel altijd vier nieuwe iPhone-modellen per jaar uitgebracht. Maar nadat de iPhone mini al werd geschrapt en plaatsmaakte voor de iPhone Plus, gaat dat Plus-model volgend jaar mogelijk ook sneuvelen. 

Tot en met de iPhone 13 was er een gewone iPhone, een iPhone mini, een iPhone Pro en een iPhone Pro Max. Vanaf de iPhone 14 werd de slechtverkopende iPhone mini vervangen door de iPhone Plus. Maar zowel de bekende analist Jeff Pu als The Information melden nu dat dit Plus-model vanaf de iPhone 17 ook zal verdwijnen. De Plus-versies zouden namelijk te slecht verkopen.

Daarmee zou je straks alleen nog kunnen kiezen uit het goedkope basismodel als je niet te veel aan een iPhone wil uitgeven, maar wel de nieuwste generatie wil. Als je meer wil, moet je meteen naar de Pro-lijn kijken.

Dunnere iPhone op komst

Maar voor wie echt veel te besteden heeft, lijkt Apple zich wel klaar te maken om nog een extra model toe te voegen. Uiteindelijk zal je waarschijnlijk dan dus toch weer de keuze hebben uit vier nieuwe modellen. Dit model zou nog duurder worden dan de duurste iPhone, de Pro Max. En nee, dit is geen vouwtelefoon volgens The Information, maar een nog dunnere versie van de iPhone met onder andere verbeterde camera’s.

De achtercamera's zouden ook in het midden geplaatst worden in plaats van aan de linkerkant. Jeff Pu noemde het nieuwe model al de iPhone Slim. De schermgrootte zal waarschijnlijk ergens tussen de gewone iPhone en de Pro Max liggen. 

Lees meer nieuws over de iPhone en mis niets met onze nieuwsbrief.