©Apple

Wat komt er eerder: de 'iPhone Slim' of de onzichtbare Face ID?

Wat komt er eerder: de 'iPhone Slim' of de onzichtbare Face ID?

6 mei om 15:10

Veel geruchten over toekomstige iPhones de afgelopen tijd. Hoewel de iPhones van dit jaar nog moeten verschijnen, kijken analisten verder vooruit. Naar vouwbare modellen, maar ook naar dunnere en strakkere exemplaren.

Slim-producten, die kennen we niet bij Apple. Een PlayStation Slim bestaat wel, maar Apple spreekt toch meestal van 'Air' als het gaat om een lichtere en dunnere versie van een apparaat. Toch is er nu sprake van, in informatie van analist Jeff Pu, ingezien door 9to5Mac. De iPhone 17-modellen van volgend jaar zouden een 'opgefrist ontwerp' hebben, met verbeteringen aan de selfiecamera, een kleiner Dynamic Island en meer.

En meer, dat zit 'm dan in de formaten. De instapper van de lijn zou nog steeds gewoon 'iPhone 17' heten, met een vertrouwd 6,1 inch scherm. Maar dan: de iPhone 17 Slim, met een 6,6 inch scherm. Eerder zei analist Ross Young, vooral goed ingevoerd als het om schermen gaat, dat de iPhone 17 Plus een kleiner scherm zou krijgen dan de huidige Plus, die net zo groot is als de iPhone Pro Max-modellen.

Wat die kleinere Plus dan 'Slim' maakt, wordt niet duidelijk. Misschien wordt het een veel dunnere iPhone? Het toestel zou volgens analist Pu in ieder geval een "complexer" ontwerp krijgen van aluminium.

Dynamic Island nog wel even nodig

Verder zou het nog even wachten zijn op een iPhone helemaal zonder Dynamic Island. Die pilvormige scherminkeping vervangt sinds 2022 de 'notch' bovenaan het scherm van iPhones, met daarin de selfiecamera, gezichtsscanner en meer. Apple zou al een tijdje proberen om al die camera's en sensoren onzichtbaar te maken door ze onder/achter het scherm te verwerken.

Alleen duurt het nog tot minstens 2026 tot de eerste iPhones met een ononderbroken scherm verschijnen, meldt die zelfde Ross Young. Vorig jaar ging Young nog uit van een introductie in de iPhone 17 Pro-modellen van 2025, nu wordt het dus een jaar later.

Meer iPhone en mis niets met onze Bright-app.