© Samsung

Samsung geeft je op deze telefoons geen nieuwe AI-functies

Samsung geeft je op deze telefoons geen nieuwe AI-functies

17 mei om 20:32

Bij Samsung-telefoons krijg je tegenwoordig lange ondersteuning, maar de goedkopere toestellen krijgen bij updates niet alle nieuwe functies. Samsung heeft namelijk One UI 6.1 uitgebracht voor de Galaxy A73, A53, A33 en Galaxy Tab Active 5, maar de nieuwe Galaxy AI-functies ontbreken volledig.

Eerder bracht Samsung de software al uit voor de Galaxy S24, waarbij er veel nieuwe AI-functies werden toegevoegd. Maar de toptoestellen van 2021 en eerder hebben veel minder van die AIfuncties ontvangen met de software-update naar One UI 6.1, en de mid-range toestelle Galaxy A54 en A34 hebben helemaal geen Galaxy AI gekregen. Dat geldt dus ook voor de apparaten die nu de update hebben ontvangen.

Te weinig kracht

Een mogelijke verklaring dat Samsung de apparaten niet voorziet van de nieuwe AI-functies, is dat die mogelijk niet genoeg rekenkracht hebben. De functies werken namelijk direct op je apparaat en niet via internet. Het duurt waarschijnlijk te lang voordat de AI kan reageren op de tragere mid-range toestellen.

Gelukkig kan je nog wel profiteren van een aantal andere verbeteringen. Zo zijn er nieuwe functies voor de fotogalerij, meer opties om foto's te bewerken, betere widgets in het algemeen en meer widgets voor op het vergrendelscherm. Ook het aanpassen van je achtergrond moet beter worden en Samsung Health is verbeterd.

One UI 6.1

De One UI 6.1-update wordt in fases uitgerold naar de Galaxy A73, A53, A33 en Galaxy Tab Active 5, en verschijnt waarschijnlijk ergens de komende week op deze toestellen.

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.