OpenAI legt één van zijn stemmen het zwijgen op en dit is waarom

OpenAI legt één van zijn stemmen het zwijgen op en dit is waarom
20 mei om 13:03
Laatste update: 21 mei om 09:51

OpenAI lanceerde een verbeterde versie van ChatGPT. Onderdeel daarvan zijn vijf stemmen waarmee je kan ‘praten’. Een van de stemmen is Sky en deze kun je voorlopig niet gebruiken.

Breeze, Cove, Ember, Juniper en Sky. Dat zijn de namen van de vijf stemmen die je nu in ChatGPT kunt gebruiken. Volgens het blog van OpenAI zijn deze stemmen gebaseerd op een aantal stemacteurs die met het bedrijf gewerkt hebben om de stemmen te maken. 

Er zijn heel wat mensen die dat betwijfelen en hebben daarover vragen gesteld aan OpenAI, met name over de stem met de naam Sky.

Is het Her?

Het gaat hierom. De stem van Sky blijkt heel erg veel te lijken op die van Scarlett Johansson. Deze kennen we onder andere van de Avengers, Black Widow en natuurlijk Her. Laatstgenoemde film duikt heel vaak op wanneer men praat over de toekomst van AI. Ook OpenAI’s Sam Altman heeft gezegd dat ‘Her’ een van zijn favoriete films is.

Hij verstuurde tijdens de meest recente presentatie ook een X met daarin alleen ‘Her’. Dit helpt niet echt wanneer een van de stemmen op die van de actrice lijkt.

Het is niet Her

Open Ai ontkent in alle toonaarden dat ze voor de stem van Sky die van Scarlett Johansson hebben gebruikt. Wie dan wel de basis was van Sky willen ze niet zeggen om de privacy van deze persoon te beschermen. Om de vragen te beantwoorden die Open AI heeft ontvangen betreffende Sky heeft men de stem voorlopig even rust gegeven. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.