© Pexels

Apple en OpenAI hebben bijna deal rond om ChatGPT naar iOS te brengen

Apple en OpenAI hebben bijna deal rond om ChatGPT naar iOS te brengen

11 mei om 18:00

Apple en OpenAI hebben bijna een deal rond om ChatGPT naar iOS te brengen. Dat vertellen mensen met kennis van de onderhandelingen aan persagentschap Bloomberg.

In april werd al bekend dat de twee bedrijven onderhandelen. Volgens Bloomberg is er nu bijna een deal. Apple en OpenAI zouden de onderhandelingen over de voorwaarden hebben afgerond, waardoor Apple ChatGPT-functionaliteiten kan integreren in iOS 18. Er is nog niet veel bekend over de voorwaarden. 

Tegelijkertijd is Apple nog altijd in contact met Google om de Gemini-chatbot van het bedrijf te integreren in iOS, aldus het persagentschap. Die gesprekken zouden nog niet tot een overeenkomst hebben geleid. Zowel Apple, Google als OpenAI houden voorlopig de lippen stijf op elkaar over een potentiële deal.

iOS wordt wellicht in juni aangekondigd

Hoewel Apple nog geen deal heeft ondertekend, is de kans dus groot dat ChatGPT naar iOS 18 komt. Het volgende besturingssysteem voor iPhones wordt waarschijnlijk in juni aangekondigd. Dat gebeurt tijdens de WWDC, Apple’s jaarlijkse beurs voor ontwikkelaars. Veel is nog niet bekend over iOS 18. Wel is duidelijk dat Apple veel AI-functionaliteiten wil toevoegen aan het besturingssysteem.

Zo krijgt spraakassistent Siri wellicht een makeover. De nieuwe Siri moet volgens Financial Times ‘slimmer worden dan ChatGPT’. Eerder dit jaar zei ceo Tim Cook dat Apple dit jaar nog met een ‘doorbraak’ komt op het gebied van AI. Ook eerder deze maand, tijdens een investeerdersvergadering, zei Cook volgens Bloomberg dat Apple AI-koploper zal worden. “We geloven dat we voordelen hebben die ons in dit nieuwe tijdperk zullen onderscheiden, waaronder de unieke combinatie van naadloze integratie van hardware, software en diensten van Apple”, zei Cook.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.