Zo zet je ChatGPT nu al onder de Siri-knop van je AirPods Pro

©Unsplash

Zo zet je ChatGPT nu al onder de Siri-knop van je AirPods Pro
22 mei om 11:23

Volgens geruchten zou Siri vanaf iOS 18 stukken slimmer worden. Geen geduld? Dan kun je nu de spraakassistent van ChatGPT nu al onder de knop van je AirPods zetten. Kost wat stappen, maar dan heb je ook wat.

Standaard kun je via de knoppen op je AirPods alleen Siri inschakelen, als je dat instelt. Een andere assistent kun je in het menu op je iPhone niet kiezen, maar met een omweg kan je ChatGPT toch koppelen aan een knop van je AirPods. Zo regel je dat, natuurkijk via de Shortcuts- of Opdrachten-app.

Stap 1: nieuwe Shortcut aanmaken

Open de app Shortcuts/Opdrachten en druk op de +-knop om een nieuwe Shortcut toe te voegen. Druk op 'Add action' of 'Voeg taak toe'. Tik 'chatgpt' in de zoekbalk, druk op ChatGPT en kiest voor 'Start voice conversation with ChatGPT', of 'Spraakgesprek met ChatGPT beginnen'.

Tik daarna helemaal bovenaan het scherm het - pijltje en kies voor 'Rename' of 'Wijzig naam'. Kies als naam bijvoorbeeld 'chat' of 'assistent' of bijvoorbeeld een naam: dit is het trigger-woord waar je straks ChatGPT mee oproept. Druk op 'Done' of 'Gereed' en ga terug naar je thuisscherm.

Stap 2: instellen op je AirPods

Doe eerst je AirPods in, zodat de instellingen in de Instellingen-app verschijnen. Open die app, ga naar je AirPods en scroll naar het onderdeel 'Press and hold AirPods' of 'Houd AirPods ingedrukt'. Kies daar bij links of rechts voor Siri.

Stap 3: roep ChatGPT op via je Shortcut-titel

Hou het knopje ingedrukt van de AirPod die je net met Siri hebt ingesteld. Zeg 'chat' of welk woord je hebt gekozen, en de spraakbesturing van ChatGPT wordt direct gestart.

Groot nadeel: de functie werkt alleen als je iPhone ontgrendeld is, dus je kan ChatGPT niet zomaar aanspreken terwijl je iPhone in je broekzak zit. Voor die slimmere assistent moeten we dus nog zeker tot de bèta van iOS 18 wachten, die tijdens WWDC zal worden vrijgegeven. De ontwikkelaarsconferentie van Apple start dit jaar op maandag 10 juni, naar verwachting met de gebruikelijke presentatie met nieuwe software-functies.

Meer ChatGPT en mis niets met onze Bright-app.