#spon

De videodeurbel van EZVIZ zit nooit zonder stroom

©EZVIZ

De videodeurbel van EZVIZ zit nooit zonder stroom
22 mei om 13:20
Laatste update: 25 juni om 10:48

Dit merk is al enige tijd actief op de Nederlandse markt maar stelde zich recent officieel voor aan de tech pers. EZVIZ is actief op de smart home markt en heeft een zeer breed assortiment met camera’s, sensoren en robotstofzuigers.

EZVIZ is een afkorting voor ‘Easy Vision’. Dit bedrijf, opgericht in 2014, met Chinese roots is actief in 130 verschillende landen en heeft zijn Europese hoofdkantoor in Hoofddorp. De producten van het bedrijf komen uit de eigen fabrieken waar een gedeelte van de 4000 medewerkers werken.

De productrange van EZVIZ leunt zwaar op de beveiligingscamera’s voor zowel de consumenten als de zakelijke markt. Door de verschillende camera’s te combineren met de sensoren kun je een sluitende beveiliging voor je huis of (winkel)pand.

Nieuwe producten

Tijdens de bijeenkomst presenteerde EZVIZ twee nieuwe producten voor België en Nederland. Het gaat hier om een videodeurbel en een beveiligingscamera.

Deze videodeurbel hoef je niet op te laden

Ik heb een videodeurbel en mijn grote frustratie is het opladen van de accu. Het komt regelmatig voor dat een bezorger op de deur staat te bonken omdat de bel het weer eens niet doet. Met de EZVIZ EP3x Pro videodeurbel hoeft dat geen probleem meer te zijn. Dit apparaat kun je namelijk continu van stroom voorzien via het meegeleverde zonnepaneel. Is er (te) weinig zon bij je voordeur dan kun je hem ook bedraad aansluiten of gewoon de accu gebruiken.

De EP3x Pro is voorzien van twee camera’s. De eerste camera (2K) kijkt vooruit en filmt de persoon voor de deur. De tweede camera (1080p) kijkt naar onderen en legt eventueel de achtergelaten pakketten. Met de EZVIZ-app kun je aangeven waar de camera wel en niet mag filmen om te voldoen aan de wettelijke normen. 

De beelden worden opgeslagen op de vast ingebouwde 32GB-opslagruimte zodat je niet verplicht bent om een cloud abonnement af te nemen. Deze videodeurbel werkt ook met Google Assistent en Alexa zodat je ook via spraakopdrachten de deurbel kan bedienen.


De deurbel heeft ook een lamp die aangaat wanneer er een detectie is.

Wat betreft privacy heeft de EP3x Pro een functie die ik nog nooit ben tegengekomen. EZVIZ vindt dat wanneer er een vreemd persoon aanbelt je niet je eigen stem hoeft te laten horen. Daarom is de app en/of de camera voorzien van een stemvervormer. Zo kun je via de 2-weg communicatie van de deurbel je stem laten klinken als bijvoorbeeld een robot. Ik vind het bijzonder.

EP3x Pro videodeurbel kopen

De prijs van deze videodeurbel is scherp. Je kunt hem kopen voor 109,99 euro bij onder andere Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Het zonnepaneel wordt meegeleverd.

EZVIZ HB8, wifi camera op batterijen met pan- en tilt functie 

Net als de hierboven genoemde video derurbel hoef je deze camera in principe nooit meer op te laden door het meegleverde zonnepaneel. De HB8 is een flinke beveiligingscamera met name bedoeld voor de buitenzijde van je huis. 

Door de pan- en tilt functie heeft deze ronde camera een gezichtsveld van 360 graden. Hiermee kun je altijd je hele tuin bekijken door de camera te draaien vanuit de app. Wanneer de camera een persoon detecteert kan het een sirene laten afgaan en twee felle lampen laten knipperen. Door de slimme software kan de HB8 de persoon ook volgen wanneer de persoon door de ruimte beweegt. De camera filmt in 2k+ en de beelden worden opgeslagen op de interne opslag van 32 GB.

Zowel de videodeurbel als deze camera hebben ‘color nightvision’. Dat wil zeggen dat  je in plaats van een zwart/wit beeld een kleurenbeeld krijgt zelfs wanneer het donker is.

EZVIZ HB8 kopen

Deze beveiligingscamera met zonnepaneel koop je bij BOL, MediaMarkt of CoolBlue voor 189,99 euro.

Netjes

Tijdens de presentatie in Amsterdam benadrukte de vertegenwoordigers meerdere malen omvang van het bedrijf. Daarnaast werd ook ook duidelijk gemaakt dat het bedrijf alle regels volgt wanneer het aankomt op privacy. De servers voor de cloudopslag staan in Ierland, houdt men zich logischerwijs aan de GDPR en voldoet het aan talloze ISO-normen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.