De prijs van die hippe elektrische Renault 5 is bekend: lang niet gek!

De prijs van die hippe elektrische Renault 5 is bekend: lang niet gek!

22 mei om 16:18

Op de Bright-redactie werd gesmuld van de beelden van de nieuwe elektrische Renault 5. Nu zijn dan ook de prijzen bekend en die zijn niet gek.

Er komt een versie met een 40 kWh-batterij (zo’n 300 km officieel bereik) die 24.990 euro kost. Die variant is te bestellen vanaf begin 2025. De Renault 5 E-Tech electric met 52 kWh-batterij en zo’n 410 km actieradius is te koop vanaf 32.990 euro. Deze is al vanaf 31 mei te bestellen.

Als je snel bent kun je de variant met meer rijbereik dus nog bestellen met de particuliere aankoopsubsidie, waardoor je deze voor 30.040 euro op de oprit kan hebben staan. Er zat nog 39 miljoen euro in de subsidiepot op 21 mei, dus het is voor de snelle beslissers aannemelijk dat je de subsidie nog kunt krijgen. Omdat de subsidie volgend jaar afgeschaft wordt, zal echter de komende maanden vermoedelijk weer meer uit verdwijnen door kopers die nog wel de 2950 euro korting willen.

Voorrang pakken kan

Wie eerder aangegeven heeft geïnteresseerd te zijn in de Renault 5 krijgt voorrang in het bestelproces. Zij kunnen voor 30 mei al aangeven welke versie ze graag willen hebben. Dat wordt nog lastig kiezen. Alleen de kleur al: naast zwart en wit zijn er een vlammende kleur blauw en een opvallende groen en geel. Daarbij zijn ook nog verschillende retro stripings te krijgen.

De (voorlopig) goedkoopste versie is de ‘techno’ die al een warmtepomp standaard heeft, naast climate control, 18” wielen, adaptive cruise control en het op Google gebaseerde multimediasysteem dat we ook in de Scenic hebben gezien. Later dit jaar testen wij de nieuwe elektrische Renault 5.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.