© Renault

Volkswagen en Renault maken toch niet samen een goedkope elektrische auto

Volkswagen en Renault maken toch niet samen een goedkope elektrische auto

17 mei om 22:16

Volkswagen en Renault konden het niet eens worden over het gezamelijk ontwikkelen van een betaalbare elektrische auto. Daarom is Volkswagen volgens bronnen van Reuters weggelopen bij de onderhandelingen.

Afgelopen najaar schreven we dat de twee grote Europese autofabrikanten wilden gaan samenwerken om een front te vormen tegen de goedkope Chinese elektrische auto's. Maar nu blijken Volkswagen en Renault het volgens de bronnen van Reuters niet eens te zijn geworden over de locatie waar deze instap-EV geproduceerd zou worden. Daarom gaat de stekker uit de samenwerking.

Volkswagen moet nu dus alleen verder gaan met het proberen om een goedkope elektrische auto te produceren. Het doel van Europese automakers is om onder de 20.000 euro te blijven met hun elektrische auto, om zo de concurrentiestrijd met de nieuwe goedkope Chinese auto's aan te kunnen.

Elektrische Twingo

Ook Renault gaat in zijn eentje verder met het ontwerpen van de elektrische Twingo, hoewel het bedrijf ook nog openstaat voor een samenwerking met Nissan en Mitsubishi. Het bedrijf zou de elektrische Twingo in 2026 op de markt willen brengen.

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.