© Samsung

Nieuwe oordoppen van Samsung krijgen 'AirPods-achtig' ontwerp

Nieuwe oordoppen van Samsung krijgen 'AirPods-achtig' ontwerp

22 mei om 23:59

Samsung komt binnenkort met geheel vernieuwde draadloze oordopjes, die een ander ontwerp zouden krijgen dan de huidige oordoppen van het merk. De nieuwe Galaxy Buds 3 zouden meer op de AirPods van Apple gaan lijken. Dat zou nodig zijn om de geluidskwaliteit te verbeteren en voor nieuwe AI-functies.

Samsung onthult naar verwachting in juli zijn nieuwe draadloze oordoppen: de Galaxy Buds 3 en 3 Pro. De vorige Galaxy Buds leken met hun opvallende ontwerp wat op boontjes, maar de vorm van de nieuwe oordopjes wordt helemaal anders, meldt het Zuid-Koreaanse Chosun Media. Het nieuwe ontwerp moet zorgen voor een betere actieve ruisonderdrukking en een verbeterde geluidskwaliteit tijdens het bellen.

De gesprekskwaliteit van de huidige Galaxy Buds is niet zo goed als die van AirPods. Dat komt mede doordat de AirPods steeltjes hebben, waardoor de microfoontjes dichter bij de mond van de gebruiker zitten. Samsung lijkt nu ook over te gaan op een 'steelachtig' ontwerp.

Tolkfunctie

De nieuwe Galaxy Buds 3 en 3 Pro krijgen volgens Chosun Media ook verbeterde AI-functies, zoals de tolkfunctie voor live-vertalingen die in februari met een update werd uitgebracht op de voorgangers. Voor AI-functies is een grotere batterij nodig, wat een tweede reden is voor een ander ontwerp. 

De aankondiging wordt verwacht tijdens het volgende Samung Unpacked-event medio juli. Lees ook over de andere nieuwe gadgets waar Samsung mee komt.

Volg meer nieuws over Samsung met onze nieuwe app.