© Samsung

Met deze nieuwe gadgets komt Samsung binnenkort

Met deze nieuwe gadgets komt Samsung binnenkort

21 mei om 20:52

De bekende lekker Evan Blass van Evleaks heeft een lijst met apparaten gepubliceerd die Samsung later dit jaar op de markt brengt. Naast de verwachte Galaxy Ring komt er ook voor het eerst een Galaxy Watch Ultra.

De lijst van Evan Blass begint met de nieuwe Galaxy Book 4 Edge-laptops, maar die zijn maandagavond al aangekondigd tijdens het grote Microsoft-event. Daarna volgen de nieuwe oordoppen Galaxy Buds 3 en Buds 3 Pro. 

Galaxy Ring

Die oordopjes worden waarschijnlijk onthuld tijdens het Samsung Unpacked-event in juli, waarbij ook de Galaxy Ring wordt verwacht. De slimme ring heeft sensoren die je bewegingen, hartslag en ademhaling in de gaten kunnen houden. Op basis van die gegevens geeft Samsung je een vitaliteitsscore. Die functie komt overigens ook naar de Galaxy Watch.

De Galaxy Ring komt er in platinazilver, keramisch zwart en goud. Volgens geruchten gaat de slimme Samsung-ring zo'n 300 euro kosten.

Nieuwe vouwtelefoons

Het Unpacked-event in de zomer is ook altijd het moment waarop Samsung zijn nieuwe vouwtelefoons aankondigt. Het gaat volgens Blass alleen om de Galaxy Z Flip 6 en Z Fold 6, de opvolgers van de huidige modellen. De Fold 6 zou een iets ander design krijgen met onder meer veranderingen in de camera’s aan de achterkant. Er lijkt geen Ultra-versie van de Fold 6 te komen. Volgens geruchten zou een Ultra-model betere camera’s krijgen, maar het toestel ontbreekt op de lijst van Blass.

Galaxy Watch 7 Ultra

Op de lijst staan ook nog drie nieuwe Samsung-smartwatches. Naast de nieuwe Galaxy Watch 7 en goedkope Watch FE, valt vooral de Galaxy Watch 7 Ultra op. Daarmee zou de Zuid-Koreaanse fabrikant voor het eerst met een high-end smartwatch komen, in navolging van de Apple Watch Ultra. 

Het is nog niet precies duidelijk hoe de Galaxy Watch Ultra eruitziet. Eerdere geruchten wezen op een terugkeer van Samsung naar een vierkant scherm. Dat zou opvallend zijn, want het merk kwam de afgelopen jaren alleen met smartwatches met ronde schermpjes. Volgens een ander gerucht kan je met de nieuwe smartwatch je bloedsuikerspiegel meten zonder bloed te hoeven prikken. Dat is een functie waaraan Samsung werkt, maar of dit al klaar is, is de vraag.

Langere batterijduur

De Galaxy Watch 7 Ultra werkt waarschijnlijk met de One UI Watch 6-software, die draait op het nieuwe Wear OS 5. Die update werd afgelopen week door Google aangekondigd, en moet smartwatches een veel langere batterijduur geven en bevat nog meer verbeteringen.

Ook de reguliere Watch 7 zou een grotere batterijduur krijgen, mede dankzij een nieuwe 3 nm-chip, de Exynos W1000. Die chip maakt de nieuwe smartwatches ook sneller. Ter vergelijk: de Apple Watch Series 9 werkt met een 5 nm-chip. 

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwe app.