Apple brengt MacBook met opvouwbaar scherm eerder uit dan gedacht

© Apple

Apple brengt MacBook met opvouwbaar scherm eerder uit dan gedacht
23 mei om 20:01
Laatste update: 23 mei om 20:03

Hoewel je een MacBook net als iedere laptop al open en dicht kunt vouwen, gaan er nu nieuwe geruchten rond over een MacBook waarbij het scherm vouwbaar wordt. Twee bekende analisten hebben details over dee eerste 'foldable' MacBook naar buiten gebracht.

Eerder zei de analist Ming-Chi Kuo al dat Apple in 2027 met een opvouwbare MacBook van 20,3 inch zou komen, maar de laptop lijkt toch sneller uitgebracht te worden. Kuo schrijft nu namelijk dat Apple al in 2026 de eerste MacBook met een vouwbaar scherm uit wil brengen.

Bovendien zou Apple een vouwbaar scherm van 18,8 inch in plaats van 20,3 inch overwegen. Ross Young, een andere analist, wist te vertellen dat Apple inderdaad voor een kleiner formaat scherm gaat en voor 18,76 inch kiest. Hiermee wordt de opgevouwen foldable waarschijnlijk even groot als de huidige 13-inch MacBook Air.

Onzichtbare vouw

Volgens Kuo is Apple op dit moment nog druk bezig om de vouw in het scherm zo onzichtbaar mogelijk te maken. Omdat Apple hier echt de nadruk op legt, gaat het apparaat waarschijnlijk wel prijzig worden. De schermen zouden namelijk tussen 550 en 600 euro gaan kosten en het scharnier komt uit op een prijs rond de 200 euro. Hierdoor zou de vouwbare MacBook wel eens net zo duur kunnen worden als de meer dan 3000 euro kostende Apple Vision Pro.

Vouwbare iPhone en iPad

Apple werkt ondertussen ook aan een vouwbare iPhone en een vouwbare iPad. Ook bij de iPad is Apple nog bezig om de zichtbaarheid van de vouw te minimaliseren.

Het is overigens nog niet helemaal duidelijk hoe Apple de nieuwe MacBook eruit gaat zien. Waar we een relatief helder beeld hebben bij een vouwbare iPad of iPhone, is het bij de MacBook nog maar de vraag wat Apple precies gaat doen met het toetsenbord als de hele binnenkant een scherm wordt.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.