Abonnees van Canal Digitaal zijn boos om deze drie redenen

© CanalDigitaal

Abonnees van Canal Digitaal zijn boos om deze drie redenen

Bij Canal Digitaal kan je televisie kijken via de satelliet. De provider kondigde deze week drie veranderingen aan waar abonnees niet blij mee zijn. 

Om te beginnen wordt de beeldkwaliteit van sommige zenders verlaagd van HD naar de lage SD-kwaliteit. Dit terwijl andere providers, zoals KPN en Ziggo, juist de beeldkwaliteit van tv-zenders steeds hoger te maken. Andere zenders laat Canal Digitaal gewoon helemaal verdwijnen.

Meer voor minder

Alsof dit nog niet vervelend genoeg was, heeft de satellietprovider nu besloten om ook de abonnementsprijs met 2 euro per maand te verhogen vanaf 1 juli. Zo krijg je dus minder aanbod, maar moet je meer betalen.

Ten slotte zijn er nog veranderingen doorgevoerd in een parameter van de foutcorrectie, waardoor het moeilijker wordt om het signaal te ontvangen. Er zijn al behoorlijk wat klachten binnengekomen van mensen met een camper of caravan bij wie de automatische schotelantenne het niet doet. Die gebruikers moeten nu parameters in de firmware (laten) veranderen.

Overstappen naar kijken via 5G?

Door al deze veranderingen wordt TV kijken via de satelliet weer een stukje onaantrekkelijker. Het is niet ondenkbaar dat sommige klanten van Canal Digitaal op termijn overstappen naar een onbeperkt 5G-abonnement om via streamingdiensten te kijken naar tv-zenders, films en series.

Lees meer over streaming en mis niets met onze nieuwsbrief.