©Unsplash

‘Apple heeft eigen AI (nog) niet klaar, gaat samenwerken met OpenAI en Google’

‘Apple heeft eigen AI (nog) niet klaar, gaat samenwerken met OpenAI en Google’

27 mei om 09:35

We hebben een nieuwe veldslag in de oorlog der techreuzen en Apple staat met de rug tegen de muur. Om de verdediging in stand te houden gaan ze een samenwerking aan met anderen.

Keep you friends close, but your enemies closer’, dit gezegde is wel van toepassing op Apple op dit moment. Het bedrijf loopt achter als het gaat om de inzet van AI. Om tijd te winnen, gaan ze samenwerkingen aan met de concurrent.

Tijd winnen

Volgens de goed ingevoerde Mark Gurman van Bloomberg is Apple in gesprek met OpenAI. Dit overleg moet eindigen in een samenwerking die vorm krijgt in iOS 18. Daar zou ChatGPT worden ingezet als chatbot omdat Apple simpelweg nog niets (klaar) heeft wat het zelf kan inzetten.

En Gemini dan?

Eerder kwam al naar buiten dat Apple in gesprek zou zijn met Google voor het gebruik van Gemini. Volgens dezelfde journalist zouden deze gesprekken nog steeds lopen omdat ze bij Apple graag een extra optie willen hebben.

Apple en Ajax

Volgens eerdere geruchten zal Apple binnenkort wel met zijn eerste AI-product komen. Het werkt aan een taalmodel met de naam ‘Ajax’. Deze zou in staat moeten zijn teksten razendsnel te analyseren waarna er voorstellen gedaan worden voor gepast antwoord. Apple publiceert ook regelmatig zelf papers over zijn AI-onderzoeken.

'Ajax' zou vooral toepasbaar zijn op kleine stukken tekst. Voor de langere en meer ingewikkelde stukken zou het bedrijf voor iOS 18 gaan leunen op ChatGPT en Gemini.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.