Deze browser bel je met een vraag, en dan hoor je het antwoord

©The Browser Company

Deze browser bel je met een vraag, en dan hoor je het antwoord

Arc is de nieuwe browser die de concurrentie aan gaat met Chrome. Dat doen ze met een browser voor op je laptop en een app voor iOS. Deze heeft nu wel een hele aparte functie.

Ik schreef hier al eerder over Arc en het is nog steeds mijn ‘daily driver’ op de laptop. Arc heeft ook een app die voorlopig alleen nog maar te gebruiken is op iOS. Deze app deed al heel wat stof doen opwaaien.

Arc Mobile introduceerde namelijk de ‘browse for me’-functie in deze app. Hiermee stelde je een vraag aan Arc en deze presenteerde het door AI gevonden antwoord als een soort mini-website. De kritiek klonk: dan gaan mensen natuurlijk niet meer naar de echte websites, waar die info vandaan komt.

Vraag? Even bellen met je browser

De ontwikkelaars van Arc hebben weer iets leuk bedacht voor deze app. Stel je voor dat je snel het recept voor een lekkere appeltaart wil hebben. Wanneer je de app van Arc op je toestel hebt, hoef je alleen maar je toestel naar je oor te brengen en je vraag te stellen. Arc zoekt voor jou het recept op en vertelt wat je moet doen.

Wachtmuziek

Het grappige hieraan is dat men de hele ‘bellen’ ervaring heeft nagemaakt. Zo is er een wachtmuziekje en ziet je scherm eruit alsof je een echt gesprek aan het voeren bent. 

De Arc Browser voor Windows heeft ook een update gekregen en beschikt nu over een audioplayer in de zijbalk. Wanneer je in een tabblad audio afspeelt en verwisseld van tabblad dan verschijnt er linksonder in de zijbalk een speler met bedieningsknoppen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.