De nieuwste vouwtelefoon van Motorola wordt een echte klapper

De nieuwste vouwtelefoon van Motorola wordt een echte klapper

27 mei om 15:54

Samsung is het enige merk dat echt werk heeft gemaakt van de vouwbare smartphones. Toch timmert Motorola al een aantal jaren aan de weg met de Razr. Nieuwe afbeeldingen laten zien dat de komende versie van deze klaptelefoon een nog groter scherm heeft.

Wanneer je ooit de ‘echte’ Motorola razr gebruikt hebt dan ben je officieel ‘oud’, maar heb je een fantastische tijd meegemaakt. Een deel van die tijd is teruggekomen toen Motorola besloot zijn foldables ook de naam razr te geven.

Mooie klapper

En het was allesbehalve een ‘gimmick’ want we zien nu elk jaar een nieuwe versie verschijnen van deze vouwbare smartphone. Sinds vorig jaar komt de Motorola razr zelfs in twee versies waardoor een nog lagere prijs geboden kan worden.

Razr 50 ultra/+

Onlangs lekte de afbeeldingen van de Motorola razr 50 ultra of 50+, we weten nog niet wat de naam zal worden Daar zagen we dat er weinig aanpassingen zijn wat betreft het design. Wel zouden er meer kleuropties komen, een iets groter scherm aan de voorzijde en een werkgeheugen van 12GB met een interne opslag van 512 GB.

Razr 50

Zoals gezegd brengt Motorola nu twee versies uit van zijn klaptelefoon. Afgelopen jaar was dat de razr 40 en deze uitvoering was een stuk voordeliger in prijs. Daarvoor moest je wel een stuk scherm aan de voorkant inleveren. Was bij de razr 40+ de buitenzijde voor helft bedekt met het scherm, de razr 40 moest het doen met een klein schermpje aan de onderzijde

Dit weekend zijn er afbeeldingen gelekt die laten zien dat ook de goedkopere versie van de razr 50 een groot scherm aan de voorkant zal krijgen. Dat scherm zal net als bij zijn duurdere broer/zus een 3,6 inch OLED beeldscherm zijn met een refreshrate van 120 Hz. Uitgevouwen zul je kunnen genieten van een 6,9 inch Full HD+ OLED beeldscherm.

De afbeeldingen zijn afkomstig van een Chinese autoriteit waar toestellen van een certificaat worden voorzien.

Het grootste verschil wat betreft de specificaties zal hem in de chipset zitten. De Motorola razr 50 zal waarschijnlijk een Mediatek-chipset krijgen. Voor de duurdere variant kun je een chipset van Qualcomm tegemoet zien.

Net als vorig jaar kunnen we deze toestellen in juni verwachten. Dan zullen ze eerder zijn dan de zesde generatie van Samsung. Volgens de geruchten zullen deze in de volgende Samsung Unpacked in juli worden aangekondigd. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.