Maakt Netflix downloaden op Windows onmogelijk? Dit is er aan de hand

Maakt Netflix downloaden op Windows onmogelijk? Dit is er aan de hand
27 mei om 20:55
Laatste update: 28 mei om 10:24

Wanneer je weet dat je ergens heen gaat waar geen (goede) internetverbinding is, dan kun je je series van Netflix downloaden. Het lijkt er op dat Netflix dit op een aantal apparaten gaat uitzetten.

De downloadfunctie op Netflix heeft mij al heel veel verveling bespaart tijdens bijvoorbeeld een vliegreis. Voor het vertrek download ik de series en films die ik wil zien zodat ik ze zonder toegang tot het internet kan bekijken.

Downloaden verwijderd uit de Netflix app voor Windows

Onder andere op X rapporteren er een aantal gebruikers dat ze een vreemde melding krijgen bij het gebruik van de Windows app voor Netflix.

Binnenkort beschikbaar: een nieuwe Windows-app-ervaring. De update omvat toegang tot live-evenementen, compatibiliteit met door advertenties ondersteunde abonnementen en meer! Downloads worden niet langer ondersteund, maar je kunt tv-programma's en films offline blijven bekijken op een ondersteund mobiel apparaat.

Hierin wordt de gebruiker op de hoogte gesteld dat er binnenkort een nieuwe app zal komen. Deze krijgt nieuwe functies waaronder toegang tot het nieuwe abonnement met reclame. Het is de laatste zin van deze boodschap die het stof doet opwaaien. Daar staat toch duidelijk dat je met de nieuwe app voor Windows niet meer kunt downloaden. De boodschap verwijst je daarvoor naar de mobiele app op je tablet of smartphone.

Er verschijnen tegenstrijdige berichten hierover. Een andere gebruiker zegt dat hij/zij dezelfde boodschap kreeg maar dan zonder het stuk over de downloads.

Wat is er aan de hand?

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Het kan een vergissing zijn die snel is rechtgezet, maar dan nog blijft het een vreemde boodschap. Een andere verklaring kan zijn dat de pop-up met de boodschap over de downloads alleen getoond wordt aan de gebruikers de daadwerkelijk ook wel eens iets downloaden met de app voor Windows. Hopenlijk hebben we snel een verklaring hiervoor.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.