Deze AI Wearable moet het wel gaan redden

©LYO

Deze AI Wearable moet het wel gaan redden

AI wearables, we dachten dat we een leuke nieuwe categorie gadgets hadden. De Humane AI Pin en de Rabbit R1 zijn niet goed ontvangen en gaan het niet halen. Toch is er een fabrikant die het wel denkt te kunnen.

Dit bedrijf pakt het helemaal anders aan wat betreft de vormfactor. Humane zette al zijn geld in op de pin en Rabbit dacht met zijn R1 handheld te kunnen scoren. IYO gaat het wiel niet opnieuw uitvinden en stopt generatieve AI in een bluetooth headset.

IYO ONE

Dit bedrijf heeft zijn roots bij Google. Het was ooit onderdeel van Alphabet X, waar grote vooruitstrevende projecten werden opgestart. In 2021 ging het bedrijf verder met Google als belangrijkste investeerder.

Deze winter zal LYO met zijn tweede product op de markt komen en daarbij gebruik maken van AI. De LYO ONE is een bluetooth headset die de drager gaat helpen in het dagelijks leven met de inzet van AI.

De ONE zal gebruik maken van verschillende taalmodellen die verschillende taken kunnen uitvoeren. Zo zal het het berichten kunnen voorlezen en vooral samenvatten. Zal het je attenderen op je boodschappenlijst wanneer je in een winkel bent en je kunt vanzelfsprekend je vragen kwijt aan deze aparte headset.

Schijven

Dat aparte zit hem vooral in het uiterlijk. De LYO One is allebehalve een onzichtbare in-ear. De headset bestaat uit een in-ear stuk met daarop een kleine frisbee. Deze is erg aanwezig tenzij je gezegend bent met lang haar.

Je kunt de LYO OME via bluetooth pairen met een smartphone, maar je kunt hem ook zonder een smartphone gebruiken. Dan maak maak je wel extra kosten omdat er een abonnement moet worden afgesloten. De accu van deze headset gaat overigens beduidend langer mee wanneer je gewoon bluetooth gebruikt.

Wat kost de LYO ONE?

De LYO ONE is nog niet beschikbaar maar je kunt hem alvast we reserveren. Wat prijs komt deze het dichts bij de Humane AI Pin. je mag namelijk minimaal 599 euro af tikken voor deze AI headset.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.