© LEGO

Je eigen NASA-raket lanceren? Dat kan met deze nieuwe Lego-set

Je eigen NASA-raket lanceren? Dat kan met deze nieuwe Lego-set

26 april om 22:33
Laatste update: 26 april om 22:33

Lego heeft een set met een replica van het NASA Artemis-ruimtelanceersysteem onthuld. Het is de eerste van twee nieuwe Lego-sets die in het teken staan van de ruimtevaart.

De nieuwe Lego-set bestaat uit 3601 stukken. Je bouwt er een nauwkeurige replica mee na van het Artemis-lanceringssysteem, inclusief de twee vaste brandstofboosters, een Orion-capsule en de mobiele lanceertoren.

De set bevat ook een inklapbare raketsteun, bemanningsbrug en zonnepanelen. Het bouwsel is 70 centimeter hoog en 27 centimeter breed.

De set is vanaf 18 mei verkrijgbaar, maar Lego-insiders kunnen al beginnen met aftellen want zij kunnen hem op 15 mei al bestellen. De set kost 259,99 euro.

Melkweg

Een andere nieuwe Lego-set die in het teken staat van ruimtevaart is iets goedkoper. De Melkwegstelsel-set beeldt het sterrenstelsel uit waarin onze planeet zich bevindt. Je bouwt hem als een soort schilderij, compleet met zwarte lijst.

Deze bestaat uit 3091 stukken en kost 199,99 euro. De set heeft een afmeting van 40 centimeter hoog en 65 centimeter breed.

Lees meer over Lego, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.