Lek toont meer details Samsung Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Ring

©Onleaks/SmartPrix

Lek toont meer details Samsung Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Ring

We naderen een aantal grote presentaties van techbedrijven. Naast Apple kijken we uit naar de Samsung Unpacked. Hier verwachten we de nieuwe vouwbare toetsen uit de Flip- en Fold reeks en de veel besproken Galaxy Ring.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we op 10 juli naar de Samsung Unpacked vanuit Parijs gaan kijken. Het is geen geheim dat we daar de Galaxy Z Fold 6 en de Z Flip 6 gaan zien.  Zoals met bijna alle tech-presentaties ligt er al heel veel op straat. Zo ook van de Samsung Galaxy Z Flip 6.

Hoe zit het met die accu?

De Samsung Galazy Z Flip is populair vanwege zijn compactheid en nu versie 6 aan de beurt is, zien we dat dit toestel volwassen is geworden. En dat betekent weinig spectaculaire veranderingen en dat laten de gelekte beelden ook zien.

Deze website heeft informatie gevonden in de database van de FCC. Bij deze instantie moet je je apparaten aanmelden wanneer je wil verkopen op de Amerikaanse markt. Hier worden de producten aan een aantal tests onderworpen, en wanneer je product deze doorstaan dan kun je gaan verkopen.

Eerdere lekken tonen aan dat de Samsung Galaxy Z Flip 6 een grotere accu zou krijgen. Veel aspirant-kopers waren daar blij mee want bij een dergelijk toestel is de accu de achilleshiel. Volgens de data van de FCC zal het formaat van de accu kleiner zijn dan gedacht (gehoopt)meevallen, de accu zou maar 8% meer capaciteit krijgen als zijn voorganger. Laten we niet ondankbaar zijn, maar echt veel meer is het ook niet.

Overigens hoeft deze beperkte toename in capaciteit niet te betekenen dat het toestel niet veel langer meegaat op een enkele lading. De software en vooral de chipset kunnen ervoor zorgen dat het toestel beter omgaat met het energieverbruik. Het toestel draait op een Snapdragon 8 Gen 3, een chipset uit oktober 2023 die, volgens de geruchten, overclocked zal zijn.

Deze Ring past ons allemaal

Waar we benieuwd naar zijn is de Samsung Galaxy Ring. Dit is een compleet nieuw product van het Koreaanse bedrijf en ze verwachten er veel van. Nu is geen enkele vinger hetzelfde en zal Samsung verschillende maten moeten maken om een breed publiek te bedienen. In de data van het FCC vinden we het volgende:

De Samsung Galaxy Ring zal in maat 5 t/m 12 gemaakt worden en dat betekent dat hij om heel veel vingers zal gaan passen. Vanzelfsprekend zullen de kleinere maten ook een minder grote accu capaciteit krijgen. 


Volgens de FCC is de voorkant van de Galaxy Ring hetzelfde als de achterkant

Deze Ring past iedereen, maar niet iedereen zal de prijs die men verwacht ervoor willen betalen. Met een prijskaartje van minimaal 300 euro kun je misschien toch beter kiezen voor een smartwatch, die heeft tenminste nog een display.

Meer Samsung en mis niets met onze Bright-app.