Zo zorgt Samsung dat je de juiste maat Galaxy Ring bestelt

© Samsung

Zo zorgt Samsung dat je de juiste maat Galaxy Ring bestelt

Er is weer iets meer bekend over de Samsung Galaxy Ring. Bij het kopen van de slimme ring moet je weten welke maat je hebt, en hoe dat proces in zijn werk gaat, is nu naar buiten gekomen.

Bij het kopen van een horloge, kan je altijd het bandje nog vervangen als hij niet past. De Galaxy Ring is echter niet verstelbaar. Daarom heeft Samsung iets bedacht om te zorgen dat je in één keer de juiste maat bestelt.

Op een gelekte schermafbeelding van EvLeaks is te zien dat je twee opties krijgt als je de slimme ring wil kopen. Het is het makkelijkst als je je maat al weet. Dan kan je uiteraard meteen de goede maat bestellen. Als je niet precies weet hoe groot je ring moet zijn of voor de zekerheid even precies wil voelen hoe zo’n slimme ring aanvoelt, wordt het proces iets langer.

Samsung stuurt dan na bestelling namelijk eerst een setje ringen van verschillende maten op. Dan kan je ze rustig thuis passen en vervolgens aan Samsung laten weten welke maat je wil.

Negen maten

Afgaand op de Galaxy Ring-modellen die in februari achter glas zichtbaar waren op het Mobile World Congress, komt de ring waarschijnlijk in negen maten. Het zou dan gaan om de Amerikaanse maten 5 tot en met 13.

Verder komt de ring waarschijnlijk in drie kleuren: Ceramic Black, Platinum Silver en Gold. Samsung heeft echter wel gezegd dat deze opties mogelijk nog iets veranderen. Ook is nog niet bekend van welk materiaal de ringen worden.

Allerlei zaken meten

Er wordt verwacht dat de slimme ring onder andere je huidtemperatuur, bloedzuurstofniveau, activiteiten, slaap en hartslag kan meten.

Eerder deze week schreven we al dat de Galaxy Ring tussen 300 en 350 euro zou gaan kosten. Mogelijk komt Samsung ook met een abonnement dat je bij de Ring moet aanschaffen, maar daarover is nog niets bevestigd.

Presentatie op 10 juli

De presentatie vindt waarschijnlijk plaats op 10 juli tijdens een Galaxy Unpacked-event in Parijs. Lees hier welke nieuwe gadgets Samsung daar nog meer zou onthullen.

Lees meer nieuws over Samsung of abonneer je op onze nieuwsbrief.