WhatsApp krijgt na AI-stickers ook hele AI-afbeeldingen

©Unsplash

WhatsApp krijgt na AI-stickers ook hele AI-afbeeldingen

Ons digitale leven speelt zich voor een aanzienlijk deel af in WhatsApp. De ontwikkelaars van deze app brengen steeds meer nieuwe mogelijkheden. Daarbij komt natuurlijk ook AI om de hoek krijgen.

Onlangs brachten we hier op Bright al het nieuws dat je je profielfoto straks door AI kan laten maken. Fijn wanneer je je eigen hoofd op dat van Kendal Jenner of The Rock wil plakken. Daar stopt het niet bij want er komt meer AI geweld aan in de app.

Imagine

Er is een volledige site die als enige doel heeft het zoeken naar komende updates voor de populaire messaging app. Het laatste wat men daar heeft ontdekt heeft te maken met afbeeldingen gecreëerd door AI.

Wanneer deze update uitrolt zullen je na het klikken op de paperclip een nieuwe functie ontdekken. Vooralsnog heet deze Imagine en het logo ziet eruit als een meerkleurige ring die we herkennen als het logo van Meta AI.


Hoe het precies werkt weten we niet. Wanneer we mogen gokken zal het selecteren van Imagine je een prompt laten invullen waarna de afbeelding door Meta AI zal worden gemaakt. Wat we wel zeker weten dat het nog drukker zal worden in de verschillende app groepen in deze app. 

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.