Ring heeft een nieuwe missie en gaat meer met video doen

©ring

Ring heeft een nieuwe missie en gaat meer met video doen

We kennen Ring van de deurbellen en de camera’s die vooral het huis veilig maken. Hierbij staat de hardware voorop, gevolgd door de software. Dat gaat veranderen.

De founder van Ring die jaren geleden het bedrijf aan Amazon verkocht is vertrokken. Hij is vervangen door Liz Hamren een dame met ervaring in het camera segment. De komst van Liz Hamren luidt een nieuw tijdperk in voor Ring.

‘We zijn een videoservice’ 

In een interview met Bloomberg vertelt Hamren dat Ring een andere missie krijgt. Door de gesprekken met klanten en medewerkers zijn ze tot de ontdekking gekomen dat er meer is dan alleen de hardware. De klanten praten niet meer over de deurbel of de camera maar over de content die ermee gemaakt wordt.

De filmpjes van bijzondere gebeurtenissen voor de lenzen van de deurbel en de beveiligingscamera worden namelijk steeds vaker gedeeld op social. 

‘Men wil die leuke momenten hebben en delen’, zegt Hamden. Dat vinden ze helemaal niet erg bij Ring. Het aantal abonnementen is aanzienlijk gestegen en heeft er mede voor gezorgd dat het bedrijf voor het eerst winst heeft gemaakt.

Verdienmodel

In het Bloomberg interview werd ook terecht gevraagd waar het verdienmodel zit wanneer je de abonnementen niet meetelt. Ring ziet de video’s die worden gedeeld op social media als een goedkope manier van marketing. Ze hopen dat consumenten die de filmpjes kijken ook een product van Ring kopen.