VW deelt eerste details van nieuwe Transporter

VW deelt eerste details van nieuwe Transporter

We zijn toe aan de zevende generatie van de Volkswagen Transporter. Het vervoermiddel dat al sinds 1950 door grote en kleine bedrijven wordt ingezet om de klussen te klaren krijgt weer een update.

De nieuwe Volkswagen Transporter is volgens de informatie die het bedrijf vrij geeft bijna klaar voor productie. Je kunt na de zomer al een pre-order plaatsen maar dan zal je nog even moeten wachten voordat je hem kan ophalen.

Breder en langer

De nieuwe VW Transporter zal tussen de  5,050 mm en 5,450 mm lang zijn en daarmee is hij 61 mm langer en is de breedte tussen de wielkasten met 148 mm toegenomen. Ook zal de bus van nieuw ontworpen velgen worden voorzien.

De standaarduitrusting van deze bestelauto zal ook worden uitgebreid. Denk daarbij aan een 12 inch digitale cockpit, 13 inch scherm met uitgebreid infotainmentsysteem met onder ander Android Auto en Apple Carplay.

Wat betreft carrosserie is de keuze ook reuze. Voor iedere toepassing is er wel een uitvoering. Zo zal je onder andere de keuze hebben uit een carrosserie zonder ramen, dubbele cabine, een Kombi en nog veel meer. De Kombi en de gesloten versie zonder ramen krijgen ook een versie met een verhoogd dak. Bijzonder is dat deze nieuwe Transporter ook leverbaar zal zijn als pick-up met een dubbele cabine met maximaal zes zitplaatsen.

Diesel, elektrisch en plug-in

Net als bij de carrosserie is er ook een brede keuze uit de manier waarop de bestelbus wordt aangedreven. Naast de standaard dieselmotoren in verschillende TDI-versies kun je ook kiezen voor een e-Hybrid (Plug-in hybriode) en de volledig elektrische e-Transporter.

Onthulling

Wanneer je deze zevende generatie in het echt wil zien moet je nog even wachten tot september. Op de IAA in Hannover zal het doek van de auto worden getrokken. Overigens zal de iets kleinere ID.Buzz niet vervangen worden en gewoon te koop blijven naast deze deze Transporter.